Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Parkolási gondok a Minerva lakótelepen

Ha nem történik változás, szeptembertől újra szlalomozhatnak az arra közlekedők. A lakók szerint az utcák egyirányúsítása lehetne a megoldás. Az új szabályozás szerint a kertvárosi övezetekben már dupla parkolót kell építeni otthononként - de csak az idei évtől.
Minden este keresgélik a helyüket a parkolni szándékozó sofőrök a Minerva lakótelepen. Ezen a szakaszon általában annyi kocsi parkol, hogy még életveszélyt is okoz a zsúfoltság.“A szembeszomszéd asszonyom mondta, hogy kihívták a közterület felügyelőket, mert úgy parkoltak - mi ott a kanyar után vagyunk, a kereszteződés után - hogy nem fért volna el befelé egy mentő" - mondta egy ott lakó a Szombathelyi Televízió Híradójának.

A legnagyobb problémát a tömbházaknál tapsztalják a lakótelepen élők: egy lakáshoz egyetlen parkoló tartozik, és - mivel ritkán jár a busz - szinte minden családban két kocsi van. A lakók szerint szeptembertől kezdődik a megszokott szlalomozás ezekben az utcákban. Az ingatlanszakértő szerint az újabb építésű házaknál már eleve dupla parkolóhelyet alakítanak ki, legalábbis a kertvárosokban - így akadálymentes maradhat a közlekedés az utcákban. “Meg tudjuk mutatni, egy új építésű ikerháznál így néz ki, úgy kell elképzelni, hogy ez pillanatnyilag két különálló épületnek látszó, ami középen fog összeérni kettő fedett autóbeállóval, illetve mindkét épületrésznél egy nyitott parkoló lesz kialakítva az épületek oldalán" - mondta Goldschmidt Ferenc ingatlanszakértő.

A Minerva lakótelepen élők szerint megoldást jelenthetne az utcák egyirányúsítása: ebben az esetben csak az egyik oldalon parkolhatnának az autók. Ez jelentős mértékben javítaná itt a közlekedési helyzetet.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…