Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Folytatódik az Otthon Melege Program

A háztartások energiahatékonyságát szeretné segíteni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program folytatásával. A régi, elavult mosó-, valamint mosó-szárítógépek, fagyasztók, és hűtőgépek energiatakarékosra cserélését országosan 600 millió forinttal támogatják. Augusztus 7-én a Dél-Alföldi régióban nyílt meg elsőként a pályázat. Nyugat-Dunántúlon augusztus 16-án reggel 8-tól lehet benyújtani az igényeket.
Döbrönte Lilla új mosógépet szeretne pályázati támogatással vásárolni. Azt mondja, a legfontosabb szempont, hogy jó minőségű, energiatakarékos legyen a készülék, de persze az ár is számít. A döntéséhez ebben a műszaki szaküzletben kért segítséget. "Azért szeretnék pályázni erre a programra, mert otthon nagyon régi a mosógépem, már több mint 15 éves, és vannak már olyan apróbb hibái, amiket – úgy gondolom – nem éri meg megjavíttatni, ezért gondoltuk, hogy lecserélnénk" - mondta Döbrönte Lilla.

Az Otthon Melege Program országosan 600 millió forinttal támogatja a háztartások energiahatékonyságának növelését. Mosó-, valamint mosó-szárítógépek, hűtő vagy fagyasztó készülék cseréjére az energiaosztálytól függően 25, 40 vagy 45 ezer forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amely azonban nem haladhatja meg a háztartási nagygép árának 50 %-át. A készülékcserére elnyert támogatás csak a programra regisztrált kereskedőknél érvényesíthető. "Hozzánk is megnövekedett számban érkeznek a vásárlók, akik ebben a programban részt szeretnének venni. Úgy vesszük észre, hogy elsősorban a mosógépekre és a kombinált hűtőszekrényekre van igény" - tette hozzá Sebestyén Balázs, a Sebo Műszaki Szaküzlet üzletvezetője.

A Nyugat-dunántúli régióban augusztus 16-án reggel 8 órától nyílik meg az energiahatékonyságot és a klímavédelmet szolgáló pályázat. Magyar adószámmal rendelkező természetes személyek nyújthatják be igényüket elektronikusan a háztartási nagygépek cseréjére a pályázati portálon. A 2014-ben indult Otthon Melege Programnak köszönhetően eddig országosan 130 ezer háztartás cserélhette energiatakarékosabbra valamely készülékét.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb