Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Százmillió forintos adományt kapott a kórház

100 millió forinttal támogatja a vasi származású mecénás a Markusovszky kórházat. Az adományt a gyermekosztály fejlesztésére és a lézeres eljárások meghonosítására fordítja az egészségügyi intézmény.
Két részletben összesen 100 millió forintot adományozott a Markusovszky Kórház alapítványának Táncsics Sándor. A Vépről elszármazott mecénás sajtótájékoztatón elmondta, hogy több szállal kötődik a kórházhoz, így egyértelmű volt, hogy a szombathelyi intézménynek adja az adományát. "Itt születtem Szombathelyen. Nem merném megtenni, hogy nem ide adományozok, hanem olyan helyekre, ahol még nem is jártam" - fogalmazott Táncsics Sándor.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az adományt olyan eszközökre, gépekre, egyéb fejlesztésekre fordítja a kórház, amelyek az intézmény stratégiájába illeszkednek, s amelyekre eddig nem találtak forrást. "Ami célunk, hogy a kórházban a lézersebészetnek a meghonosítását szeretnénk ebből a pénzből megvalósítani, illetve olyan életveszélyes betegeknek az ellátásban szeretnénk keringető-extracorporális pumpát szeretnénk beszerezni, ami pillanatnyilag nem áll rendelkezésünkre" - mondta Nagy Lajos főigazgató.

Az összesen 100 millió forintnyi felajánlásból 20 milliót a gyermekosztály fejlesztésére költenek. "Most elsősorban az újszülött és a koraszülött, a perinatális centrumba vásároltunk gépeket. Az újszülött osztályra egy olyan hallásvizsgáló készüléket, amivel már két-három napos korban megállapítható, hogy az újszülöttnek milyen a hallása, a perinatális osztályra pedig lélegeztetőgép és élesztőasztal került" - hangsúlyozta Oroszlán György, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

A sajtótájékoztatót követően az adományozó neve ünnepélyes keretek közt felkerült a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály adományfájára.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb