Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egy kis segítség az ingatlantulajdonosoknak

Szeptember elsejétől az ingatlantulajdonosok is elvégeztethetik az új villamoshálózati bekötéseket, de nem akárkivel: a munkát elvállaló villanyszerelőknek előbb regisztrálniuk kell. A jogszabályváltozás a gyorsabb kivitelezést szolgálja.
Új kormányrendelet lépett életbe szeptember elsejével: az igénybejelentők saját beruházásban is elvégeztethetik a villamoshálózatra való rácsatlakozást. A munkát azonban csak olyan villanyszerelő vállalhatja el, akinek megvan a kellő képesítése, legalább egymillió forintos felelősségbiztosítással rendelkezik, és nyilatkozik arról, hogy tisztában van az adott technológiával. “A villanyszerelő szakembereknek eddig arra volt lehetőségük, hogy a fogyasztásmérőtől az igénylő irányába dolgozzanak, a szeptemberi változás után pedig a villanyoszloptól a mérőig kiépíthetik ezt a csatlakozó vezetéket. Miután ez a csatlakozó vezeték kiépült, az áramszolgáltató feladata marad továbbra is, hogy a végleges hálózatra kapcsolást elvégezze. Viszont ez a változások okán jóval kevesebb idő alatt megtörténhet" - hangsúlyozta Koltai Bálint, a Vas Megyei Kormányhivatal, Műszaki Biztonsági Osztály vezetője.

Ebben az esetben az ingatlantulajdonos fizeti a munkálatokat. Továbbra is megmarad az a lehetőség, hogy valaki a szolgáltatóra bízza ezt a feladatot, ami olcsóbb lesz ugyan, de valószínűleg hosszabb a várakozási idő. Hasonló rendelkezés lépett életbe a vízközműbekötésekkel kapcsolatban is. A regisztrációs bejelentő adatlap internetről is letölthető, amelyet kitöltve a fővárosi kormányhivatalhoz kell benyújtani - bármely kormányablakon keresztül.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb