Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megszépül a kórház nővérszállója

Felújítják a Markusovszky Kórház nővérszállóját és a Huszár úti telephelyen lévő orvoslakásokat. Előbbi a nagyobb beruházás, szinte mindent korszerűsítenek a Paragvári úti épületen.
Végéhez közeledik a munka: hetek óta szépül a Markusovszky Kórház nővérszállója. A heti több napot itt töltő ápolók szerint igencsak elöregedett már az épület. “Nagyon jó ez a változás, az ablakcsere nagyon jó, mivel nehezen zártak már az ablakok, tisztább lesz, szebb lesz az épület és jó ránézni az épületre!" - mondta Szabó Edit ápoló, általános sebészet.

A komfortosabb környezet kialakítását jelentős részben uniós forrásból finanszírozza az intézmény. “Tavaly pályáztunk tulajdonképpen erre a beruházásra, és idén kötöttünk egy európai uniós támogatási szerződést, ez a beruházás 139 millió forintos támogatást jelentett, amelyből 132 millió forintot megkapunk a támogatás eredményeként. Hét millió forint az, amelyet nekünk saját forrás terhére kell megvalósítanunk" -tette hozzá Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház gazdasági igazgatója.

A korszerűsítés a későbbiekben környzetvédelmi és pénzügyi előnyökkel jár a kórház számára. “Energetikai korszerűsítés folyik az épületen, ami azt jelenti, hogy kap az épület egy külső, homlokzati hőszigetelést, kicserélték a nyílászárókat, illetve kiegészül ez egy napelemes rendszerrel, ami a tetőn lesz elhelyezve, és villamos energiát termel" - emelte ki Máté Péter, a Markusovszky Kórház műszaki osztályvezetője.

A fűtési energiamegtakarítás ezzel legalább 30-40 százalékot is elérhet. A napelemeket azonban ezek a hatalmas fák eltakarják, de - amint ez az elmúlt hetek viharai alatt kiderült - veszélyesek is, így ezek közül néhányat ki kell vágni. Helyettük azonnal ültetnek másikat. Ugyanilyen energetikai munkálatokat végeznek el majd a Huszár úti épületegyüttesnél is: itt orvoslakásokat újítanak fel. A nagyobb összeget azonban a nővérszállóra szánta a kórház. “Mind a két fejlesztés nagyon fontos, tulajdonképpen a kórháznak a jövője, a humánerőforrás biztosítása szempontjából, és további terveink is vannak, egy új nővérszállás építésére adtunk be pályázatot, ami még európai uniós döntés előtt áll, de emellett tovább tervezzük a lakások fejlesztését, de emellett a lakás, az oktatás és a pénz oldalát, tehát mindegyik oldalt próbáljuk megfelelő mértékben fejleszteni ahhoz, hogy ez a szakdolgozóhiány megoldódjon" - mondta Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója.

A munkálatokkal várhatóan november végére elkészülnek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb