Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Megszépül a kórház nővérszállója

Felújítják a Markusovszky Kórház nővérszállóját és a Huszár úti telephelyen lévő orvoslakásokat. Előbbi a nagyobb beruházás, szinte mindent korszerűsítenek a Paragvári úti épületen.
Végéhez közeledik a munka: hetek óta szépül a Markusovszky Kórház nővérszállója. A heti több napot itt töltő ápolók szerint igencsak elöregedett már az épület. “Nagyon jó ez a változás, az ablakcsere nagyon jó, mivel nehezen zártak már az ablakok, tisztább lesz, szebb lesz az épület és jó ránézni az épületre!" - mondta Szabó Edit ápoló, általános sebészet.

A komfortosabb környezet kialakítását jelentős részben uniós forrásból finanszírozza az intézmény. “Tavaly pályáztunk tulajdonképpen erre a beruházásra, és idén kötöttünk egy európai uniós támogatási szerződést, ez a beruházás 139 millió forintos támogatást jelentett, amelyből 132 millió forintot megkapunk a támogatás eredményeként. Hét millió forint az, amelyet nekünk saját forrás terhére kell megvalósítanunk" -tette hozzá Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház gazdasági igazgatója.

A korszerűsítés a későbbiekben környzetvédelmi és pénzügyi előnyökkel jár a kórház számára. “Energetikai korszerűsítés folyik az épületen, ami azt jelenti, hogy kap az épület egy külső, homlokzati hőszigetelést, kicserélték a nyílászárókat, illetve kiegészül ez egy napelemes rendszerrel, ami a tetőn lesz elhelyezve, és villamos energiát termel" - emelte ki Máté Péter, a Markusovszky Kórház műszaki osztályvezetője.

A fűtési energiamegtakarítás ezzel legalább 30-40 százalékot is elérhet. A napelemeket azonban ezek a hatalmas fák eltakarják, de - amint ez az elmúlt hetek viharai alatt kiderült - veszélyesek is, így ezek közül néhányat ki kell vágni. Helyettük azonnal ültetnek másikat. Ugyanilyen energetikai munkálatokat végeznek el majd a Huszár úti épületegyüttesnél is: itt orvoslakásokat újítanak fel. A nagyobb összeget azonban a nővérszállóra szánta a kórház. “Mind a két fejlesztés nagyon fontos, tulajdonképpen a kórháznak a jövője, a humánerőforrás biztosítása szempontjából, és további terveink is vannak, egy új nővérszállás építésére adtunk be pályázatot, ami még európai uniós döntés előtt áll, de emellett tovább tervezzük a lakások fejlesztését, de emellett a lakás, az oktatás és a pénz oldalát, tehát mindegyik oldalt próbáljuk megfelelő mértékben fejleszteni ahhoz, hogy ez a szakdolgozóhiány megoldódjon" - mondta Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója.

A munkálatokkal várhatóan november végére elkészülnek.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…