Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kápolnát avattak a Farkas-erdőben

Újabb közjóléti beruházással gazdagodtak a vasi állami erdők. Kápolnát avattak a természet templomában – a Szombathelyi Erdészeti Zrt. a Földművelésügyi Minisztérium 25 millió forintos támogatásából épített kápolnát a Farkas-erdőben. Az imahelyet Székely János megyéspüspök szentelte fel.
Több százan gyűltek össze a Káld-Hidegkúti vadászház mellett, hogy részesei legyenek a Kisboldogasszony kápolna avatásának. "A környezetünk egyik legtermészetesebb része az erdő, ez pedig nekünk, erdészeknek a munkahelyünk, ezért elsőrendű felelősségünk, hogy a ránk bízott állami erdőt fenntartható módon kezeljük, az erdő kincseit Önöknek, természetszeretőknek a közjólét formájában átadjuk és óvjuk, védjük az erdőt" - hangsúlyozta Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.

Az állami erdőgazdaságok 2010-től országosan több mint 16 milliárd forintot fordítottak közjóléti beruházásokra - mondta el a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. most egy újabb látványos turisztikai beruházás helyett most egy kápolnát épített.
"Nagyon sok ilyenre van még szükség, és nagyon örülök neki, hogy ezt a beruházást is több mint 25 millió forinttal tudta támogatni a magyar kormány elsősorban a magyar emberek pénzéből, ezért mondhatnám azt is, hogy mindannyian, magyar emberek tudtuk támogatni ezt a beruházást" - mondta Bitay Márton Örs államtitkár.

Az erdészek ezzel a beruházással keresztény hitüket is demonstrálták – hangsúlyozta V. Németh Zsolt, a környezetügyért és agrárfejlesztésekért is felelős államtitkár ünnepi köszöntőjében. "Szeretnénk a lelkünket, hitünket erősíteni itt a templomban, illetve szeretnénk emlékezni azokra, akik szolgálatteljesítés közben az erdőben hunytak el" - emelte ki Bugán József.

Szeptember 8-a, Szűz Mária születésnapja az erdő- és vadgazdálkodásban fontos időpont, ezért viseli Kisboldogasszony titulust aa most elkészült imahely, ahova a csíksomlyói madonna pontos, kicsinyített mása került, amit Vas megye kormánybiztosa méltatott.

A szobor a nemzeti összetartozást, Vas és Hargita megye, valamint a szombathelyi és a csíkszeredai erdészet jó kapcsolatát is jelképezi. Az új, erdei kápolnát a Szombathelyi Egyházmegye püspöke ünnepi szentmise keretében áldotta meg. "Nagyon örültünk neki, nagyon jónak láttuk a kezdeményezést. Takács László atya lett erre kijelölve, hogy egyházi szempontból végig nézze az ablakok tervét, az oltárt, az ambót, tehát egyházilag is a tanácsainkkal kísértük az egész építkezést, és a végeredmény gyönyörű szép, nagyon örülünk neki" - mondta Székely János megyéspüspök.

A Szombathelyi Erdészet közjóléti beruházásainak folytatásában feltérképezi és felújítja az állami erdőkben álló kisebb kegyhelyeket.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb