Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pénteken kezdődik a fűtési szezon

Az épületek szabályozóit ilyenkor kell készenléti állapotba állítani. Ez a távhőszolgáltatók dolga, de a fogyasztóknak is marad teendőjük: a termosztátot a napokban érdemes télire kapcsolni.
Bár a délutáni időjárás még nem indokolja, hajnalban már jócskán lehűl a levegő: időben érdemes átnézetni a lakások fűtési rendszereit, hogy az esetleges meghibásodások ne a fagyok kellős közepén derüljenek ki. A szomabathelyiek többsége előrelátó. “Hát ki szoktuk pucoltatni ilyenkor a gázkonvektort, mert nálunk gázkonvektoros fűtés van, és mi most már múlt héten befűtöttünk, mert hűvösnek éreztem a kislányom szobáját. Úgy, hogy nálunk nem kell fával fűteni abból jobb , hogy csak rákapcsoljuk és meleg van" - mondta egy édesanya a Szombathelyi Televízió Híradójának.

Akinek egyedi fűtése van, annak most kell ellenőriztetnie a radiátorok állapotát, nyomását is. Bizonyos műveletekhez nem kell feltétlenül szakembernek lenni, de a bonyolultabb átvizsgálást mindig bízzuk hozzáértőre. “Amit magunk is el tudunk végezni a rendszeren az az, hogy nézzük át a rendszert, hogy nincs-e tömítetlenség? Megfelelő nyomás, rendszernyomás rendelkezésre áll-e, hogy ha ez a rendszernyomás 1 bár alatt van, akkor célszerű a rendszert feltölteni, mivel nem fog működni megfelelően" - hangsúlyozta Varga Zsolt, a Gravitáció műszaki igazgatója.

A szakemberek felhívják rá a figyelmet, hogy a  fűtési rendszerek megfelelő szabályozásával -  időjárás-követéssel vagy a radiátorokon elhelyezett termofejekkel - energiát és költséget takaríthatunk meg.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb