Hiba
 • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Összeült a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága

A csütörtöki közgyűlés napirendjeivel kapcsolatban alakította ki álláspontját, valamint a hatáskörébe tartozó ügyekben hozott döntéseket kedd délutáni ülésén a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.
A Szent Márton utca után lesz Szombathelyen Szent Márton tér is. A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága keddi ülésén támogatta azt a kezdeményezést, hogy a Szent Márton templom előtti közterület a város nagy szülöttének a nevét viselje a jövőben.

A testület egyetértett a Vas Megyei Temetkezési Kft. alapító okiratának módosításával, valamint a felügyelő bizottság átalakításával. Ezt az indokolja, hogy egy korábbi kormányhatározat alapján most már ténylegesen a város tulajdonába került a gazdasági társaság.Elkészült a zanati kerékpárút újabb szakasza, ezért a város és a beruházó közötti szerződés szerint aktuálissá vált az ezzel összefüggő jelzálog bejegyzés törlése, amelyet jóváhagyott a bizottság.

A testület jóváhagyta a város által létrehozott alapítványok beszámolóját, csakúgy a Savaria Múzeum működési szabályzatának módosítását. Ez utóbbit az tette szükségessé, hogy a közgyűlés áprilisban határozott arról, hogy a múzeum tagintézményeként létrehozza a Szent Márton Intézetet. A Savaria Múzeum elkészítette digitalizálási stratégiáját is, amellyel kapcsolatban a bizottság kezdeményezte, hogy az informatikai korszerűsítés eszközigényéhez szükséges forrásokat a közgyűlés lehetőségei szerint biztosítsa.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb

 • Rövid hírek
  Rövid hírek AGORA Műhely Szombathelyen - Bemutatták az LMP szombathelyi képviselő-jelöltjét-  Megnyílt Hatos Csaba festőművész kiállítása. 
 • Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai
  Szakmai úton jártak a Premontrei diákjai Biológia tagozatos diákjaink, tanáraik vezetésével szakmai úton vettek részt Budapesten. A 38 jelentkező megtekinthette a…
 • Natúrparki fórum a Hegyháton
  Natúrparki fórum a Hegyháton Mit jelente a térségnek, ha natúrparkként működhetne? Ezt a kérdést tette fel az a fórum,…
 • „Gyermekszemmel-2018”
  „Gyermekszemmel-2018” A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola tanítói munkaközössége – Csiszár Csilla munkaközösség vezető (tel: 06 30 4116438) irányításával…
 • Megelevenedett történelem
  Megelevenedett történelem Immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg gimnáziumunk a Kárpáti Kelemen megyei történelem csapatversenyt nyolcadik osztályos diákok…