Nyomtatás

Összeült a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága

2017-09-13, 15:05
   |   Kategória: Tér-Kép
A csütörtöki közgyűlés napirendjeivel kapcsolatban alakította ki álláspontját, valamint a hatáskörébe tartozó ügyekben hozott döntéseket kedd délutáni ülésén a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.
A Szent Márton utca után lesz Szombathelyen Szent Márton tér is. A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága keddi ülésén támogatta azt a kezdeményezést, hogy a Szent Márton templom előtti közterület a város nagy szülöttének a nevét viselje a jövőben.

A testület egyetértett a Vas Megyei Temetkezési Kft. alapító okiratának módosításával, valamint a felügyelő bizottság átalakításával. Ezt az indokolja, hogy egy korábbi kormányhatározat alapján most már ténylegesen a város tulajdonába került a gazdasági társaság.Elkészült a zanati kerékpárút újabb szakasza, ezért a város és a beruházó közötti szerződés szerint aktuálissá vált az ezzel összefüggő jelzálog bejegyzés törlése, amelyet jóváhagyott a bizottság.

A testület jóváhagyta a város által létrehozott alapítványok beszámolóját, csakúgy a Savaria Múzeum működési szabályzatának módosítását. Ez utóbbit az tette szükségessé, hogy a közgyűlés áprilisban határozott arról, hogy a múzeum tagintézményeként létrehozza a Szent Márton Intézetet. A Savaria Múzeum elkészítette digitalizálási stratégiáját is, amellyel kapcsolatban a bizottság kezdeményezte, hogy az informatikai korszerűsítés eszközigényéhez szükséges forrásokat a közgyűlés lehetőségei szerint biztosítsa.