Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kőszegi téli egyetem

Első alkalommal rendez téli egyetemet a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete. A négynapos “Társadalmi átalakulás menedzsment” kurzuson a kulturális örökség és a fenntarthatóság témájában tartanak előadásokat.
A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága és a Pannon Egyetem közreműködésével szervezte a nemzetközi tanácskozást, amelyre 16 országból érkeztek résztvevők. A rendezvény egyik célja, hogy bemutassa az intézet Kreatív város – fenntartható vidék programját, amelyet 7 évvel ezelőtt dolgoztak ki Kőszeg-Szombathely térségének fejlesztésére, a fenntarthatóság és a vidéki városok vonzerejének növekedése érdekében.

Miszlivetz Ferenc főigazgató, Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Kőszeg
Ezt a bizonyos fantasztikus kulturális örökséget, ami adva van, és aminek egy része nincs kibányászva, nincs menedzselve a jelentősebb része, azt próbáljuk meg fölhozni, ahol van, onnan, és egy olyan helyzetbe hozni magunkat, hogy ezzel vonzóbbá tegyük ezt a régiót.

Az előadások globális problémákkal is foglalkoznak.Szó esik például az Európából Afrikába való önkéntes visszatérés lehetőségeiről, a Közép-Európából való kivándorlásról és a migráció európai kultúrára gyakorolt hatásáról is. A témákat a fenntarthatósággal összefüggésben elemzik a szakértők.

Réthelyi Miklós elnök, UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága
A fenntarthatóságnál kell egy leltárt csinálnunk, Meg kell fogalmaznunk, hogy mi az érték a mostani életünkben, több száz év múltjából vagy tegnapelőttről, tehát itt nem arról van szó, hogy valami öreg vagy friss, tehát azért jó, mert öreg vagy friss... ezek egymásra épültek.

A Magyarországon kívül Indiából, Kínából, Amerikából, Ukrajnából és a világ más pontjairól érkezett hallgatók maguk közül is választanak előadókat, akik megosztják egymással tudásukat. Az intézet ugyanis fontosnak tartja a kultúrák közötti párbeszédet, a globális problémák mélyebb összefüggéseinek megértését. A résztvevők emellett megismerkednek Kőszeg jellegzetes épületeivel és a hozzájuk kapcsolódó történetekkel.  
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb