Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egyházi szervezetek pályázatai

Az uniós és hazai fejlesztési források jobb kihasználása, továbbá a pályázati programok sikeres megvalósítása érdekében konferenciasorozatot szervez az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Széchenyi Programirodával közösen egyházi szervezetek részére. Hétfőn Szombathelyen várták az érdeklődőket.
Új kézműves technikákat sajátítanak el a karitász szociális központjainak munkatársai. A megszerzett tudást később továbbadják a gondozottaknak, akik számára sikerélményt jelent, hogy képesek valamit a két kezükkel létrehozni. A képzést a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász egy kétéves pályázati program keretében valósítja meg, amelyre 180 millió forint uniós támogatást nyert. A 2014-től 20-ig tartó költségvetési időszakban mintegy 900 miliárd forintos pályázati keret áll rendelkezésre, amelyből egyházi szervezetek is részesülhetnek - mondta el a konferenciasorozat szombathelyi állomásán a polgármester.

Puskás Tivadar - polgármester
"170 milliárd forint az a pénz, amit különböző családsegítő, társadalmi kohéziót erősítő tevékenységre lehet használni és fordítani, és az egyházi szervezetek, mintegy 700 egyházi szervezet ezt megteheti."

Egyebek mellett turisztikai programokokra, képzésekre, épületfelújításra fordítják az egyházi szervezetek az elnyert pályázati forrásokat. A konferencia célja, hoyg segítse a projektek gördülékenyebb megvalósítását.

Süveges Antal - főtanácsadó, Innovációs és Technológiai Minisztérium
"Szeretnénk, ha élő kapcsolat alakulhatna ki a Széchenyi Programiroda tanácsadói, és önök, kedvezményezettek között, hogy a konkrét projektmegvalósítási kérdésekben legyen kihez fordulni."

A kedvezményezettek tájékoztatót hallhattak, majd kérdéseket tehettek fel a programiroda munkatársainak.

Samodai Imre - térségi igazgatóhelyettes, Széchenyi Programiroda
"Itt már olyan projektek, projektgazdák jelennek meg, akiknek már nyertes pályázatuk van, mi segítünk abban, ha bárhol megakadnak, akár egy kifizetési kérelemben, beszámolóban vagy a zárásban, mi térítésmentesen nyújtunk nekik segítséget, támogatást."

Az eseményre Vas mellett négy környező megyéből érkeztek az egyházi szervezetek képviselői, projektmenedzserei.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb