Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az Ádvent nem elmúlik, hanem beteljesedik

2014-11-29, 14:03
   |   Kategória: Fórum
A most ránk köszöntött Ádvent egy újabb esély, hogy Jézus születésnapjára tartalmasan felkészüljünk. Ezt az Ünnepet az Isten rendezi nekünk, még ha a felszínen úgy látszik is, hogy mi készülünk rá és mi erőlködünk vele. Már a rákészülés is varázslatos lehet, s utána még mennyivel inkább magával ragadó maga az Ünnep, ha ez a négy hét fel tudja nyitni szívünket, és fel tudja ébreszteni szeretetünket, az igazit, amely nem válogatós, amely előzékeny, amely pazarul önzetlen - Németh Norbert, egyetemi lelkész gondolatai.
Az eredeti Ádventet meghamisítottuk: idillt, bevásárlási dömpinget, üzleti nyerészkedést és vásárt csináltunk belőle. Pedig az eredeti Ádvent döbbenetesen kemény helyzet volt. Mária nem tervezte a Karácsonyt, az számára elérkezett. A pásztoroknak is meglepetés a csendes éj. A világ akkor még nem ünnepelt, egyedül Isten tudta, mit készít azoknak, akik szeretik őt. Ha Máriának a Jézus-várására gondolunk, aki a teljes kiszolgáltatottságban, egy istállóban várta gyermekének születését, akkor észre kell vennünk, hogy amire készülünk, az túlmutat a díszleten, különb a hangulatnál. Az eredeti Ádvent egyetlen feltétele: a nyitott szív. Aki megnyitja szívét, szívesen adja idejét és figyelmét a másiknak, vagyis találkozik vele. Amikor Ádventben élünk, akkor nem a körülményeknél kell elakadni, hanem befelé kell mozogni! A belső élet szakemberei azt mondják, hogy ne a felszínen keresd az eredetet, hanem bent, ahol érinteni akar az Isten, ott nyílj meg, hogy eltanuld ezt az isteni megelőző és önzetlen, érdek nélküli szeretetet.

A kereszténység arról tanúskodik, hogy létezik egy olyan Ádvent, ami maga a beteljesült történelem. Ez akkor volt, amikor a Megváltót várták. Akik ebben a várakozásban éltek, nem tervezték és nem is rendezték meg az Úrjövetet, hanem pont fordítva történt, Isten rendezte és megint előbb szeretett, amit a nyitott szív felfogott.

Az első történelmi Ádvent szereplői, valami olyan örömöt tapasztaltak meg, ami nem a körülményekben rejlett, s ezt a tudományt mi, vagy észre se vettük, vagy sűrűn elfelejtjük. Azt hiszem, időszerű Ádventben gondolkodni egy csöppet azon, hogy hová lett az örömünk és mi annak az akadálya. Az öröm igazi forrása, az hogy vendég jött a világba és érkezőben van most is az a Valaki, aki minket is előbb szeret.Ez volna Ádvent titka, az Úr közeledése felénk, hogy találkozhassunk vele. És ez nem valami kis vizitet jelent látogató vízummal 48 órára. Ha Ádvent beteljesül, nyitottakká válunk, megtanulunk szeretni, és Jézus születése valóság lesz bennünk, családjainkban.

Újra időt kaptunk, hogy készüljünk. Figyeljünk, hogy az Ádvent ne elmúljon, hanem beteljesedjen!

3 hozzászólás

 • Írta: Bettie 2016. máj. 18., szerda Hozzászólás hivatkozás
  Bettie

  Goood ⅾay Ⅰ amm so glad I found your site,I realⅼy found you by error, while
  I was looқing on Google for ѕomething else, Regardlews I am һere now and would juѕt lіke to saү tҺank youu for a incredible post
  and a alⅼ roսnd entertaining blog (I aⅼѕo love thе theme/design),
  ӏ don’t have timе toο read it all ɑt thee
  moment but I hаve bookmarked іt and aⅼso included yohr RSS feeds, ѕo wһen I have time I wiⅼl
  bе Ьack to reasd moгe, Please ddo keep սp the superb jo.

 • Írta: Raquel 2015. december 02., szerda Hozzászólás hivatkozás
  Raquel

  Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly.
  I'm not sure why but I think its a linking issue.
  I've tried it in two different web browsers and both
  show the same outcome.

 • החלפת מנעול בסביון

  Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up plus the rest of the
  site is also really good.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb