Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Programok Szent Márton jegyében

10 helyszínen 20 program várja az érdeklődőket a Szent Márton Héten-hangzott el az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján.Idén sem marad el a lampionos felvonulás, a Szent Márton napi díjátadó Gála és a vásár sem. Bemutatták az AGORA új honlapját is.
A Szent Márton ünnep a város egyik legnagyobb rendezvénye, idén november 4-én kezdődnek a programok. Az egyházi rendezvények, valamint a hagyományos programok -  a skanzenben tartott országos nagyvásár, gyermekeknek, családoknak szervezett rendezvények - mellett, újdonságok is lesznek.

Programok kicsiknek nagyoknak, hívőknek és nem hívőknek

November 4-én Stekovits Gáspár és Horváth Ildikó közös kiállítása nyílik az AGORA- Szalonban, amely egyben a Weöres- centenáriumhoz is kapcsolódik. Rá két napra helytörténeti felfedezőjáték várja a kisebbeket a Gyermekek Házába. November 8-án, péntek a Székesegyházban tartják a vesperást, majd az azt követő lampionos felvonulás, a Szent Márton szobornál a koszorúzás is része minden évben a többnapos ünnepségsorozatnak. Társintézmények is csatlakoztak a programokhoz, november 9-én Petró János ad koncertet a Bartók Teremben.

agora3

Nem marad el a gyerekek és családok kedvence a "Márton napi kiakó" sem. November 9.én ismét a Fő térre költöznek a Szent Márton napjához kötődő, néphagyományokat megismertető játszóprogramok. Ugyanezen a napon este kerül sor a Szent Márton napi díjátadó gálaműsorra is.  A Vasi Múzeumfaluban pedig két napon át várja majd az érdeklődőket a Szent Márton napi országos nagyvásár.

Az ünnepségsorozat a 40 éves Mozi jubileumi filmvetítésével és Presser Gábor koncertjével zárul november 15-én. Presser Gábor skype-on jelentkezett be a sajtótájékoztatón. Mint mondta  szerzői estre készül, ahol megpróbálja bemutatni a szerinte túl hosszúra sikerült szerzői pályája részleteit.

Mozijegy az internetről

A programokat az AGORA megújult honlapján is bárki megtalálhatja. A felhasználóbarát weboldalon tájékozódhatnak a különböző intézményegységek kínálatáról a látogatók.

- Nem helyszíneket jelöltünk meg, hanem programokat. Azokat a rendezvényeket, amelyeket az AGORA minőségi szolgáltatásként nyújtott. Zene, nagyrendezvény, film, gyemrekprogramok. Ezeket egyszerű rákereséssel, élményszerűen, háttérinformációkkal azonnal elérhetővé tettük a honlap által- mutatta be az online programfüzetet Parais István, igazgató. Az új honlappal egy régi terv is megvalósult, mostantól lehetőség van a mozi előadásaira interneten jegyet foglalni.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb