Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Pöttöm színház nemcsak kicsiknek

Hangokkal hatnak az érzésekre- rendhagyó előadást rendezett a Mesebolt Bábszínház falai között Khaled-Abdo Szaida. A legkisebbeknek, a négy év alattiaknak szól a darab. Szöveg nélkül, zenével és érzésekkel szólítja meg őket, miközben a felnőttek számára egy történet kerekedik ki.
Nő és férfi találkozik, egymásba szeret, szerelmükből szövetség, család alakul: megszületik a kisgyermek. Azokra a nagyon egyszerű, sokszor mégis megválaszolhatatlan kérdésekre keresik a választ, hogy: hogyan alakul át a pár viszonya attól, hogy szülők lesznek, az anya világa hogyan szűkül le a kisbaba és a lakás gondozására, ez milyen örömekkel és fáradalmakkal jár? Az apa benne marad a világban: mit csinál, mikor nincs otthon, hogyan kapcsolódik be újra a család életébe, mikor hazaér? Hogyan kerül szeretetük középpontjába a kisbaba, és mennyi hely marad az egymás iránti gyöngédségnek?

Teszik mindezt a színház nyelvén, az életünkben felbukkanó tárgyak segítségével fogalmaznak meg helyzeteket. Sűrítő, metaforikus képekkel, játékokkal, zenével dolgoznak, abból a kreativitásból kiindulva, ami a három év alatti gyermekek gondolkodásának sajátja és különlegessége. Így lesz a kisszekrényből asztal, mikro és hűtőszekrény, a teknőből bölcső, a kendőből pólya, kötény és takaró.

Családi előadás ez abban az értelemben, hogy végigmesél egy történetet, ami a kisgyermekek számára nem áll össze, hiszen ők pillanatnyi helyzeteket, játékokat értenek csak meg, viszont a felnőtt nézők, a szülők és kisgyermekgondozók számára olvasható. Ezzel kíván közös élményt nyújtani, beindítani egy párbeszédet kisgyermek-felnőtt között.

A Szerelmükből születtem én című előadásban Balogh János mv., Dénes Emőke és Lehőcz Zsuzsa játszik.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb