Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Az előadások közben fejlődik a gyermek személyisége is

Különleges marionett-előadásra készülnek a Mesebolt Bábszínház színészei, és megkezdődtek már A kis hableány próbái is. Kemény Henrik emlékének szentelik az évadot, de számos iskolásoknak szóló programmal is készülnek. Kovács Gézát, a Mesebolt Bábszínház régi-új igazgatóját kérdeztük.
„Nem egy hagyományos pályázatot írtam tele felvetésekkel és ideákkal, hiszen itt munkafolyamat zajlik. Úton vagyunk, amelynek állomásai vannak. Visszatekintésemben megfogalmaztam, hogy hol tartunk, és miként lehet továbblépni” –árulta el lapunknak Kovács Géza. A januári közgyűlésen ismét bizalmat szavaztak a színház vezetőjének.

Közben gőzerővel készülnek már a színházban a tavaszi évadra. A nagyszínpadon az egész társulatot megmozgató, ismert mese A kis hableány elevenedik meg, új ruhába öltöztetve. Zajlanak a Dobronka cirkusz, világszám! című marionettjáték próbái is. „Ezt az évadot nagyon szerettem volna Kemény Henrik emlékének szentelni. Ennek apropóján a Vitéz László játékunk a család hagyatékában fellelhető szövegkönyvekből állt össze, ez az előadás, pedig felidézi a hagyaték marionett elemeit. Amennyire hagyományőrző, annyira egyedi és újszerű is” – tette hozzá az igazgató. Szerinte „az animáció, a megmozdítás, az életre keltés csodája még mindig leköti a közönséget.” Ezért, bár elsődlegesen a gyermekeket szólítják meg, a felnőtteknek is ajánlják.

kovacsgeza

Tavaly együttműködési megállapodást kötött a Mesebolt Bábszínház a szombathelyi iskolákkal. Kiállításokkal, a jeles napokhoz köthető játékokkal segítik az intézmények munkáját, a közeljövőben például a farsang jegyében a rönkhúzást elevenítik fel. „Nem hiszem, hogy a bábszínház a színház előszobája. Nem színházba járni tanítjuk meg a gyereket, sokkal inkább élményeket adunk, és a személyiségük kialakításában, fejlődésükben segítjük őket.”

Fesztiválok sora is vár a társulatra. Sok más mellett ott lesznek a kaposvári Gyermekszínházi Fesztiválon, a debreceni Deszka fesztiválon és meghívásuk van már Varsóba is. Kovács Géza elmondta, a társulat tovább erősödne, ha hosszú idő után rendeződne a helyzetük, és kompromisszumok nélkül lakhatnának az MMIK-ban.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb