Nyomtatás

Jóban-rosszban,egészségben-betegségben

2014-06-30, 14:02
   |   Kategória: Kultúra
Jubiláns házaspárok ünnepeltek a szombathelyi Székesegyházban. Mintegy 500 pár vett részt a hálaadó szentmisén a hétvégén. Újabb lakatok kerültek a templom melletti átjáró kerítésére.
Ők már tudják, mi a hosszú házasság titka
Ők már tudják, mi a hosszú házasság titka
Nem a csillagokért, hanem zárak felhelyezéséért másztak kerítésre a férfiak a hétvégén a Székesegyháznál. A szeretetüket, az összetartozásukat szimbolizálja a lakat, amit a házassági évfordulójuk jubileuma alkalmából kaptak. “Ez az ünnep a házasság ünnepe,  egy nő és egy férfi szeretetkapcsolatára épülő házasságnak, a krisztusi házasságnak az ünnepe. Ez bizonyítéka annak, hogy lehet hűségesen, szeretetben egymás mellett - ha áldozatok vállalása árán is - hűségesen kitartani és szeretetben megmaradni” -fogalmazott Veres András megyéspüspök.

Megmozdulni is alig lehetett a székesegyházban, annyi házaspár és velük családtagok, barátok vettek részt a misén. A kerek házassági évfordulósokat várták közös ünneplésre az egész egyházmegyéből. A megadott határidőig 461 pár regisztrált.

A házaspárok megerősítették az esküvőn tett fogadalmukat, majd a megyéspüspök megáldotta a jubilánsokat. A párok egy emléklapot és egy lakatot kaptak a főpásztortól a jubileum alkalmából. Az emléklap otthon idézi majd fel a jeles napot, a lakatot pedig a Székesegyház melletti átjáró kerítésére helyezték el. Az ünneplést agapé, múzeumi látogatás, beszélgetések zárták.

VideóGaléria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157645409884941/{/gallery}