Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Gőzerővel készülnek már a karneválra

Még több történelmi kort idéznek meg és még több helyszínen zajlanak a programok a 15. Savaria Történelmi Karneválon. Augusztus 21-től 24-ig tart idén az időutazás. 130 millió forint a négy napos program költségvetése. Idén már a Nemzeti Kulturális Alap kiemelt támogatását is élvezi a rendezvény. 
A programokat beharangozó sajtótájékoztatón
A programokat beharangozó sajtótájékoztatón
A süteménycsodáknak, édességeknek is nagyon fontos szerepe lesz az idei Savaria Történelmi Karneválon. Keresik ugyanis a karnevál tortáját. Hivatásos és hobbi cukrászok is jelentkezhetnek a felhívásra, ha megihlette őket az időutazás hangulata és tortába tudják foglalni a karnevál szellemiségét.Az augusztus végi programsorozaról tartott tájékoztatón arról is szó volt, hogy még több történelmi kort idéznek meg, mint az előző években.

„Az idei évben gondolva arra, hogy az első világháborúnak is évfordulója van, ezért mi is szeretnénk ennek emléket állítani a karneválon is, ezért egy helyszín, az aréna utca 8. udvara első világháborús helyszínként fog működni, valamint a felvonulásban is megjelenítjük az első világháborús katonai hagyományőrzők felvonulásával ezt a korszakot”- tette hozzá Szommer Ildikó karneváligazgató.

A karnevál idei költségvetése mintegy 130 millió forint. A legnagyobb összeget Szombathely önkormányzatától kapják a szervezők. A saját bevétel és a szponzori támogatások is komoly tételt jelentenek, illetve új forrás is segíti a szervezőket. „Különösen nagy örömünkre szolgál, hogy a Nemzeti Kulturális Alapnál egy három évre szóló meghívásos pályázaton is sikerült nyernünk: ez azt jelenti, hogy minden évben, az idei évtől kezdődően 20 millió forint rendelkezésre áll, extra pályázat nélkül” - jelentette be Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Az idei karnevál négy napos lesz, augusztus 21-től augusztus 24-ig tart. Mintegy 200 programon vehetnék részt a látogatók, és összesen 22 helyszín rendezkedik be a várhatóan, több mint 120ezer látogató fogadására. Idén a Székesegyház Plébániájának udvara, ahogy augusztus végén hívják majd: a Paradiso Dei is várja a vendégeket.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb