Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Liba és muzsika

Mozgalmas hétvégére készülhetünk szeptember 12-14-én: első alkalommal rendezik meg a Ga-Liba Gasztrofesztivált Szombathely Fő terén, Big Band Fesztivál és Magyar Dal Napja is lesz. A szervező AGORA sajtótájékoztatón számolt be a rendezvényekről.
Márió, a tangóharmonika virtuóza zenével nyitotta a sajtótájékoztatót. Ő lesz a Ga-Liba Gasztrofesztivál egyik fellépője. A rendezvényt első alkalommal hívta életre az AGORA azzal a céllal, hogy meghosszabbítsák a turisztikai szezont, és kapcsolatot teremtsenek a Szent Márton héttel. Három napon át, húsz vendéglátós várja libás finomságokkal és más vasi specialitásokkal az éhes vendégeket a Fő téren.  "A liba falatok, a különböző libaságok lesznek előtérben, mind helyi, Vas megyei gasztroszolgáltató jóvoltából juthatunk ezen falatokhoz, tehát a liba a fő vonal" - fogalmazott Parais IStván, az AGORA igazgatója.

Az ízutazást zene kíséri: fellép többek között Török Ádám és a Mini, Kökény Attila és a Pannon Cigányzenekar. A koncertek sora szombaton a Big Band Fesztivállal folytatódik, kilencedszer rendezik meg a swing ünnepét. A házigazda Isis Big Band mellett négy másik együttes szerepel majd.

A vasárnap a magyar dal jegyében telik. A két Fő téri szípadon 10 koncert várja a zenebarátokat. Sokféle műfaj és számos helyi tehetség megmutatja magát. Fellép a 30Y és a Pannonia Allstars Ska Orchestra. Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Dal Napja Szombathelyen. "Mindig az volt a vezérmotívum, hogy teret adjunk fiatal feltörekvő, illetve Szombathelyről elszármazott zenekaroknak. Kettőt említenék, itt lesz a Karak és Szatmári Juli is fellép" - tette hozzá Prieger Szabolcs, az AGORA szakmai igazgatóhelyettese.

Először szerepel helyszínként a Magyar Dal Napján a Joskar-Ola Napok színpada, vasárnap este nyolckor itt lép fel az Ocho Macho.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb