Hiba
 • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 51
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Indul a Mesebolt Bábszínház új, pöttöm színházi évada

Nemcsak a bábszínházban, hanem a város és a megye bölcsődéiben is rendszeresen láthatók az előadások. Szombathely minden bölcsődéjében évente két alkalommal vendégeskednek.
A több éves hagyománnyal rendelkező Pöttöm Színház színészei javában készülnek az új évadra. A színház töretlen népszerűségnek örvend, évadonként közel 5000 bérletes tekinti meg az előadásokat.

„Nagyon jó a kapcsolatunk a helyi bölcsödékkel, a szülőkkel, tehát gyakorlatilag minden előadásunk, minden bölcsödében évadonként megfordul, tehát elmondható, hogy az összes bölcsödés gyerek találkozik előadásainkkal. Ez egy új bemutató, amit az alapító igazgatónk, Horváthné Kati rendezett, két színészünk Takács Dani, Lehőcz Zsuzsi és egy vendég művész, Lovászi Edina játszik benne” - tájékoztatott Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója.

A Tikiriki-Takarak olyan játék, amiben sok a speciális színházi elem. A bábosok egyszerű eszközökkel szórakoztatnak, amelyek a hétköznapi életben megtalálhatók körülöttünk.

„Azt szeretnénk elsősorban megmutatni a felnőtteknek, de a gyerekeknek is természetesen, hogy azokat a tárgyakat, amiket megszoktunk magunk körül és a sajátos funkciójukban használjuk, hogyan lehet másképpen, hogy lehet velük másképpen játszani, hogyan lehet olyasmiket kitalálni, ami teljesen eltér a valóságtól. Szeretnénk egy kicsit a fantáziavilágot, a fantáziájukat megmozgatni és a fantáziát segítségül hívni ahhoz, hogy ez egy érdekes, közös játék legyen, gyerekek, színészek, szülők közös játéka” - mondta H. Nagy Katalin rendező.

Lehőcz Zsuzsa 4 éve tagja a társulatnak, több kicsiknek szóló előadásban játszott már. A színésznő szerint eddig a társulat azzal próbálkozott, hogy egy színházi pillanatot teremtsen, ami valamilyen módon hat a gyerekekre.
„Ez viszont abban más, hogy a színházi pillanatok között mindig megpróbálja megérinteni a gyerekeket, próbálja rávenni őket a közös játékra, arra, hogy azt a módot, amit mi ajánlunk, ők is próbálják ki” - fogalmazott Lehőcz Zsuzsa, a társulat tagja.

Nemrégiben nemzetközi elismerésben részesült a színház. Európa legnagyobb művészeti rendezvényén, a szlovákiai Geg Fesztiválon, a Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös produkciója, a Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése című felnőtteknek szóló passiójáték dráma-kategóriában elnyerte a fődíjat, az Arany-Gúnárt.  

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb