Nyomtatás

Díjazták Vas megye legjobbjait

2014-10-17, 15:30
   |   Kategória: Kultúra
A megye és a város kiválóságait, az idei Prima díjasokat ünnepelte a közönség csütörtökön, a Weöres Sándor Színházban. A 10. gálán, az eddigi hagyományoktól eltérően a három kategória győzteseinek járó elismerés mellett közönségdíjat és jubileumi Prima díjat is átvehettek az arra érdemesek.
A Prima Primissima díjat 2003-ban Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke alapította, célja a hazai tudomány, a művészet és a kultúra támogatása volt. 2005-től ez a területi Prima díjak odaítélésével egészült ki, így az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Szőnye József, a szövetség vasi  elnöke a kezdetektől bábáskodik a megyei díjak felett a jelöléstől az átadásig.

„Nekem ez nem munka, hanem, mindig megkérdik ebben a társadalmi munkában milyen fizetséget kapok. Ennél gyönyörűbb fizetség hol van, mint amit most kaptunk, ezt a sok örülő embert” - fogalmazott Szőnye József, a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnöke.

Három kategóriában kilenc jelölt közül választhattak a szavazók. Tudomány és oktatás kategóriában Borovics Attila erdőmérnök nyert, aki szerint az elismerés mind saját, mind kollégáinak érdeme. Mint mondta, pályafutásának legfőbb vezérfonala az együttműködés.

„Az ember megnézi a madaraknak a vonulását, azt látja, ha koordináltan repülnek, alakzatban, akkor a kutatók véleménye szerint 70 százalékkal kevesebb erőfeszítéssel érnek el ugyanolyan távolságra. Ugyanaz a helyzet az emberi kapcsolatokban, a kutatásban is. Ha egymást segítjük és nem versenyzünk egymással sokkal messzebbre, sokkal könnyebben juthatunk el” - mondta Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója.

A jubileumi Prima díjat a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója kapta.
„Szakmámban talán az a legfontosabb, hogy én egy beengedő típusú ember vagyok, tehát ha látok értéket, látok tehetséget, ha látok olyat, amit érdemes támogatni, azt mindenféleképpen megteszem” - nyilatkozta Pócza Zoltán.

A sport kategóriában Szombathely olimpiai bajnok kalapácsvetője, Pars Krisztián vehette át az elismerést, kultúra kategóriában pedig Theisz Károly dísznövénykertész kapta a Prima-díjat. A közönségdíjat Bedics Sándor szentgotthárdi középiskolai tanárnak szavazták meg.

A gálán bejelentették, hogy jövőre először, megyei Junior Prima díjat is kiosztanak majd.

VideóGaléria

{gallery}https://www.flickr.com/photos/szombathelyi7/sets/72157646473696734/{/gallery}