Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Mesebolt premier

Új bemutatóra készül a Mesebolt Bábszínház. Jevgenyij Svarc: Az elvarázsolt testvérek című, orosz népmesére építő történetét állítják színpadra. A darab az anyai szeretetről, emberi kapcsolatokról, elszakadásról, áldozathozatalról fogalmaz meg üzenetet a néző számára. A premier vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik az MMIK nagyszíndapán.
A ravasz Zöldboszorka elvarázsolt két fiút, akik otthonról elszökve a birodalmába tévedtek. Anyjuk a keresésükre indul. Hogy kiváltsa fiait, szövetséget köt a boszorkánnyal és a szolgálójává válik. Segítőjévé szegődik Mihail Dörmögics, a medve, Golyhó, a kutya, Macsek Ivanovics a kandúr és Ivanuska a legkisebb fiú. A darab mély érzéseket mutat meg egy misztikus világban.  

Az anyai áldozatvállalásról, hogy mit képes vállalni, hogy megmentse a gyermekeit az elvarázsolt létből. Ezek komoly mondatok, de nagyon erős humorral kiváló, vicces karakterekkel megtűzdelt előadásról van szó" - fogalmazott Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház rendezője és egyben igazgatója is.

A színészek dolgát nehezíti, hogy maszkot viselnek, így a mimika helyett mozdulatokon keresztül kell megfogalmazniuk a figurát. A darabban két új társulati tag mutatkozik be: a kandúr szerepében Janicsek Pétert láthatja a közönség, a gyermekeit egyedül nevelő, szinte férfias karakterű anyát Guary Szandra formálja meg.  

"Vannak olyan vonásai, amik bennem is elég erőteljesen megvannak. A kitartás, és az, hogy felszívom magam, és elérem a célom, mindenáron" - mondta Guary Szandra bábszínész.

Kovács Géza örömmel számolt be arról, hogy a bábszínház Tíz emelet boldogság című egyszemélyes darabjának főszereplője Hannus Zoltán nyerte Kecskeméten a Magyar Bábművészek Szövetségének díját. Mint mondta, nehezített pályán mozognak, mert a munkakörülmények nem éppen ideálisak, a társulat tagjai azonban így is rengeteget dolgoznak: ez az évad 350 előadást tartalmaz. Új darabbal készülnek a Szent Márton-emlékévre, és már vannak tervek a bábszínház jövpre esedékes 20. születésnapjának megünneplésére is.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb