Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Vándorkiállítás Szombathelyen

A magyar honvédség történetét bemutató vándorkiállítás érkezett Szombathelyre. A “Hazádnak rendületlenül” címmel megnyílt tárlat a magyar honvédség 167 éves évfordulójának állít emléket.
Negyvenkilenc tablón elevenednek meg a magyar honvédség legfontosabb pillanatai. A kiállítás korábban már bejárta az egész országot, most Szombathelyen tekinthetik meg az érdeklődők. "Ez a kiálltás azon túl, hogy állandó bemutatótárgyakat is tartalmaz fényképeken egyfajta vándorkiállítás formájában mutatja be a katonaélet és a katonáskodás legfontosabb eseményeit, legalább is emberileg megközelítve próbál meg bizonyos életszituációkat élethelyzeteket bemutatni" - tájékoztatott Varga Attila Ferenc, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalának mb. főigazgatója.

A megnyitón Harangozó Bertalan kormánymegbízott kiemelte: Szombathely korokon át fontos helyszíne volt a magyar honvédség történetének, hiszen olyan férfiakat adott a magyar történelemnek, legyen szó a 48-as forradalom, vagy a világháborúk időszakáról, akikre emlékeznünk kell. "Azt gondolom, hogy tanulságos tablókat lát itt valamennyi érdeklődő aki itt körbetekint, még én magam is ezután tanulmányozom" - mondta Harangozó Bertalan kormánymegbízott.

A tárlat megnyitóján az érdeklődők mellett diákok is szép számmmal képviseltették magukat. "A diákok többsége, akik eljöttek a katonasuli program keretében vannak az iskolában, tehát nemzeti közszolgálati szakirányon vannak, de gimnáziumi osztályban. Az ő képzésüknek a része a katonai alapismeretek és minden a katonasághoz, a honvédséghez kapcsolódó képzés és igazából ezért gondoltuk, hogy ha látják ezt a kiállítást, akkor ez számukra érdekes és tudnak belőle tanulni" - fogalmazott Kéri Péter, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium osztáyfőnöke.

A kiállítás május 23-ig tekinthető meg ingyenesen a Szombathelyi Katonatörténeti Kiállítás helyszínén.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb