Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Karneválszervezés új alapokon

A Savaria Történelmi Karnevál megszervezésével a szombathelyi közgyűlés a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-t bízta meg. Az esemény lebonyolításában közreműködik az eddigi rendező, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány is.
„Ez egy teljesen új helyzet, mivel eddig a Savaria Történelmi Karnevál szervezéséért száz százalékban a közalapítvány volt a felelős” - állapította meg Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője. „Most megoszlanak a feladatok a két szervezet között. A közalapítvány a Nemzeti Kulturális Alapítványtól (NKA) három évre szóló pályázati támogatást nyert, amelyet a kft. nem tud átvenni, ez az oka a közös szervezésnek. A munkamegosztás szerint minden, a programokkal kapcsolatos szerződés és elszámolás a közalapítványhoz tartozik, ugyanakkor a szervezési feladatokat mi végezzük. A szponzorok szervezése is a mi dolgunk, ezért kérjük azokat a cégeket, vállalkozásokat, akik szívügyüknek tekintik a karnevált, akár pénzzel, akár természetbeni támogatással segítsék a fesztivál megvalósítását. A szervezőcsapatunkba várjuk az önkéntes segítőket is. Az idén szeretnénk jobban előtérbe helyezni a vasi kézműveseket, tőlük azt kérjük, hogy a határidőket betartva jelentkezzenek a vásárra. Megkezdődött az engedélyek beszerzése. Elkészültek a pályázati felhívások vendéglátós kitelepülésre, a kézműves vásárra, a borversenyre, illetve a Borok utcájába való jelentkezéshez. Ezek már a napokban elérhetőek lesznek a Savaria Történelmi Karnevál honlapján (www.savariakarneval.hu). Nagyon szoros az idei költségvetésünk. A programokra fordítható forrás mintegy nyolcvan százaléka a tavalyinak, a technikai költségeket is a lehető leghatékonyabban kell felhasználni. Egy dologból azonban nem szeretnénk engedni, az elért színvonalból” - fogalmazta meg Grünwald Stefánia.

„A Savaria Történelmi Közalapítvány feladata a résztvevőkkel való szerződéskötés és a programok finanszírozása” – tudtuk meg Csapláros Andreától, a közalapítvány kuratóriumának elnökétől. „Most zajlik a szerződések egyeztetése, s hamarosan megtörténik az aláírás is. A Nemzeti Kulturális Alapítvány támogatásához szükséges önrészt a város biztosítja. A közalapítványnál mintegy 34 millió forint áll rendelkezésre a programokra. A helyszínekben nem lesz változás, de a színpadok felépítése szerényebb lesz. A szombathelyi, illetve Vas megyei szereplőknek az idén nagyobb teret kívánunk adni a programokban is. A Sörudvarban csak vasi fellépők lesznek. Változik a Ferences-kert programja is. A pénteki nap a tervek szerint szakmai nap lesz, ahol bemutatkoznak a különböző korszakok hagyományőrző csoportjai, s ezt szakértők értékelik. Azt szeretnénk, ha a diákok és a történelemtanárok is kedvezményesen vehetnének részt ezen a programon. A közönség kérésére az idén több lesz az olyan program, amely során az érdeklődők jobban megismerhetik a tábori életet. Sokan panaszkodtak amiatt, hogy egy időben több színpadon is olyan előadás volt, ami érdekelte volna őket. Az idén igyekszünk a lehető legjobban összehangolni az eseményeket.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb