Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Természet a természetért

A természet ihlette azokat a képeket és installációkat, amelyek május közepe óta láthatóak a Kámoni Arborétum ökoturisztikai központjában. 
Marosfalvi Antal festőművész és restaurátor – az intézmény felkérésére – a rhododendronok virágzására időzítette legújabb tárlatát. S amellett, hogy ilyentájt sokan megfordulnak a jó adottságú, világos kiállítóhelyen, így a szokásosnál többen megcsodálhatják a műalkotásokat, a feléledt arborétum, a burjánzó növényzet egyébként is stílusos környezetet teremt a világlátott művész munkáihoz. „Előfordul, hogy hónapokig nem festek semmit, és egy kirándulás, egy utazás, a családdal, barátokkal együtt töltött idő, vagyis az élmények serkentenek újra munkára. Így születtek ezek a művek is. Körülbelül húsz év terméséből válogattam ki azokat, amelyek a természettel kapcsolatosak, az erdő, a sziklák, a virágok ihlették” – fogalmazott a művész. Feleségével korábban bejárta Európát, de hasonlóan nagy hatással volt rá a közeli kis ház miliője Bozsok határában, amely bázisként szolgált a környék felfedezéséhez. A festmények hagyományos technikával, jól megfogható szimbólumok, kifejező színek használatával készültek. A kibuggyanó láva színe ragyogó-fénylő vöröses narancs, a tavaszt váró pár jegesen hideg kékbe burkolózik, az ember megjelenése előtti világot jelképező virág patyolattiszta fehér. „A szín szolgál” – összegezte Marosfalvi Antal azt a sokszínűséget, ami a képeit jellemzi. A természet nemcsak a témát, de magát az anyagot is szolgáltatta a művésznek, egyfajta alkotótárssá lépett elő. A különleges formájú faágak szoborként illeszkednek a tárlat anyagába.

Santorini szigetének házai, a Pireneusokban talált többmillió éves sziklaképződmények, a vasi erdők falevelei mind olyan pillanatokkal szolgáltak Marosfalvi Antal számára, amelyeket érdemes volt vászonra vinni. A kiállítás június 7-ig látogatható.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb