Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Új kiállítás nyílt a Képtárban

2015-07-13, 10:01
   |   Kategória: Kultúra
Schrammel Imre alkotásaiból nyílt kiállítás a Képtárban. A szombathelyi születésű, Kossuth-díjas keramikusművész kiállítását Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitotta meg.
A kiállítás a Nemzet Művésze címet is birtokló alkotó teljes életművébe nyújt betekintést az érdeklődőknek. "Itt lényegében a diákéveimtől kezdve, tehát az 1952-ben kezdtem, az 1954-es munkám már itt van, attól kezdve láthatók a legjellemzőbb darabok az életművemből" - fogalmazott Schrammel Imre, Kossuth-díjas keramikusművész.

A nemzetközileg is elismert keramikusművész munkáiban megjelennek a történelmi témák ábrázolásai; sajátos technikájú alkotásai, mint a lövedékkel átlőtt porcelántömbök, az állattetemek eredeti környzetükben megőrzött lenyomatai, vagy épületplasztikai anyagkísérletei; illetve egyedi porcelánfigurái is. "Munkáinak a színvonalán túl a kezdeményező készsége, a pedagógiai tehetsége, hogy oktatni, tudást tudott átadni külföldi és magyar hallgatóknak művésztelepeken teszi őt nemzetközi jelentőségűvé. És maga az életmű is ezt tükrözi" - mondta Gálig Zoltán művészettörténész.

Bár a gyűjteményért Budapest és Pécs is versengett, Schrammel Imre szülővárosának, Szombathelynek adja a gyűjteményt. "Szombathely gazdag város, szoktam mondani ilyenkor. Azért gazdag, mert olyan műveket, olyan művészek alkotásait tudhatja magáénak, vagy tekinthetőek meg itt a városban, amely párját ritkító" - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

A tárlat egyelőre decemberig látható a képtárban, de a tervek közt szerepel egy állandó kiállítás létrehozása is.

Videó

1 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb