Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Költözködik a Gyermekek Háza

Az intézmény munkatársai most a csomagolással és a rakodással vannak elfoglalva, de október közepére a hagyományos szakkörök elindítását is megszervezik. A felújított Sportházban már elkezdődött a berendezkedés.
Szeptember elsejével megkezdte a kiköltözést a Jászai Mari utcai épületből a Gyermekek Háza. A földszinti akváriumok és lakói nem utaznak az intézménnyel a felújított Sportházba, de majdnem minden más igen. A társasjátékok, könyvek és sporteszközök dobozokban, a bútorok és más berendezések halmokba rendezve várják, hogy a kisteherautóra vagy az intézmény kisbuszába kerüljenek, és az új helyre szállítsák őket. A folyosók, lépcsőfordulók is kiürültek már. “Úgy találtuk ki a költözést, hogy nem egy nagy, hatalmas költöztető vállalattal indulunk neki, és kipakoljuk a házat, hanem apránként, tulajdonképpen kis buszokkal, egy olyan két alkalommal minden egyes héten el tudunk egy-egy termet, vagy egy-egy foglalkozástípust költöztetni. Az elsők már, a legnehezebbek megvannak” - tájékoztatott Kiss Andrea, az AGORA - Gyermekek Háza szakágvezetője.

A kerámiázáshoz használt kemence ugyan még a régi épületben várja a sorsát, de a kézműves műhely kisebb eszközeivel már berendezték az új helyiséget. Hogy pontosan minek hol lesz a helye, még kérdéses, de az biztos, hogy az eddiginél jóval korszerűbb körülmények között folyhat a munka a Március 15. téren. “A Művelődési és Sportház régi épülete 14 új szakteremmel, oktatóteremmel, foglalkoztatóteremmel bővült, és értelemszerűen ezek jó részét a Gyermekek Háza eddigi tevékenységi köre tölti be, tehát a gyermek-, ifjúsági és családi programok” - mondta Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója.


A megszokott rendezvények és szakkörök idén ősszel is elindulnak, igaz, kis késéssel, várhatóan október második felében, természetesen már a Sportházban. Legelőször október 4-én vehetik birtokba a gyerekek az új helyszínt, amikor a szakág munkatársai megtartják az első játszóházat.

Videó

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb