Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Holokauszt-napló egy gyerek tollából

A naplója által híressé vált német zsidó lány, Anne Frank életéről és koráról nyílt kiállítás a Bolyai János-iskolában.
A tárlat a mai gyerekekhez szól, és a közelgő holokauszt-emléknapot készíti elő. A tanulók interaktív foglalkozásokon is részt vesznek a következő két hétben.
Anne Frank, a német zsidó lány15 évesen a bergen-balseni koncentrációs táborban lelte halálát. Az ezt megelőző esztendők történetét, és ezen keresztül saját sorsát a tizenharmadik születésnapjára kapott naplóban örökítette meg. Minderről a Gothard után most a Bolyai-iskolában is vándorkiállítás nyílt. A megnyitón Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke beszélt, aki arról is szólt, miért fontos a fiatal korosztályt ma megszólítani ezzel a témával. - Maholnap ők fogják az országot vezetni, és ők fognak olyan törvényeket hozni, amelyek nagyban meghatározzák életünket. Feltétlen tudniuk kell a múltunkról ahhoz, hogy soha többet elő ne forduljon a holokauszthoz hasonló tragédia. Ehhez a legjobb, ha egy gyermek szemével mutatjuk meg a történelmet, jelen esetben Anne Frank személyén keresztül – fogalmazott.
Szalagcímek, rövid ismertetők, naplórészletek, fotók, plakátok és időszalag - a hollandiai alapítvány által létrehozott tárlat képi világa a 9 és 15 év közötti fiatalokat célozza, ráadásul film, munkafüzet és interaktív tananyag is kapcsolódik hozzá. A Gothard- és a Bolyai-iskola könyvtárosai közösen figyeltek fel a lehetőségre. Úgy vélik, nagyon fontos, hogy a gyerekek átérezzék: milyen emberi jogok sérültek, hogy egy 15 éves kislánynak mihez volt joga az akkori társadalomban. A tanórákon és a könyvtári foglalkozásokon folyamatosan vesznek részt az intézmény tanulói, egészen a közelgő holokauszt-emléknapig, április 16-áig. A kiállítás ugyaneddig látogatható.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb