Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Egy csepp Japán

Szushi, manga, karate, kimonó - ezekkel is találkozhattak a nyolcadik japán nap látogatói szombaton a sportházban. A Magyar-Japán Baráti Társaság szombathelyi tagozata ezzel a rendezvénnyel népszerűsíti a felkelő nap országának kultúráját.
Hagyományos japán kalligráfiával bárki leírathatta a nevét, ki lehetett próbálni távol-keleti ügyességi játékokat, de japán rajzfilm- és képregényfigurát, mangát is rajzolhatott az, aki elég ügyesnek érezte magát hozzá. Ezúttal is színes programokkal várták a japán kultúra iránt érdeklődőket a sportházba.

Schmitt Csilla, a Magyar-Japán Baráti Társaság Szombathelyi Tagozatának elnöke szerint a japán kultúrában mindenki megtalálja azt, ami érdekli. Ezek közül sokmindent be is mutattunk a színapodon: a kimonó mellett a karate, aikido, dzsúdó, szumó rejtelmeibe, illetve a japán zene titkaiba is bepillanthatott a közönség.

A Magyar-Japán Baráti Társaság szombathelyi tagozata 2009-ben alakult meg, ez az országos szervezet 17 vidéki csoportja közül a legaktívabb. Tavalyhoz hasonlóan idén is ellátogatott a rendezvényre Kosuge Janichi, Japán magyarországi nagykövete, aki a két ország közötti szoros kapcsolatokról is beszélt. Példaként említette, hogy 150 zömmel elektronikai és autóipari területen tevékenykedő japán cég van jelen Magyarországon. Koczka Tibor a Japánban szerzett élményeiről is beszámolt. "Egy fantasztikus országról van szó, és ha csak egy kis kóstolót is kapunk ebből Szombathelyen, bízom abban, hogy ennek köszönhetően sokan akár képzeletben, akár a jövőben személyesen is el tudnak látogatni ebbe az országba" - fogalmazott az alpolgármester.

Az érdeklődők betekinthettek a hagyományos teaszertartás előkészületeibe, és megkóstolhatták a különböző ízesítésű szushit is.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb