Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A zöldszakállú király

Közösen dolgozott fel egy régi szép népmesét a Mesebolt és a Ziránó Színház. A zöldszakállú király férfi és nő egységéről, a világok közötti átjárhatóság misztikumáról szól. A darabot október 23-ától játsszák az MMIK kamaratermében.
A magyar népmesekincs egyik különleges darabját dolgozta fel legújabb közös előadásában a Mesebolt Bábszínház és a Ziránó Színház. A zöldszakállú király történetét együtt választották ki. “A legismertebb talán az Arany János által feldolgozott Rózsa és Ibolya, tehát ez a szerelmi történet, hogy a lány és a fiú szerelmét különböző akadályok nehezítik, amiket a lány - ebben a mesében a lány - édesapja, az ördögkirály ad a fiúnak, hogy megmeneküljön. Természetesen a lány segít neki. És ez egy nagyon érzékeny, nagyon szép történet, humor is  van benne, mélység is van benne" - fogalmazott Veres András rendező

Kovács Géza színházigazgató sajtóreggelin mutatta be az előadás készítőit, köztük a tervezőt, Grosschmid Eriket, akiről kiderült, hogy az általa létrehozott látvány hamar célba talált a szereplőknél. A képi világhoz írták a szöveget, amely az előkészületek során folyamatosan alakult. A különböző világok közötti átjárást megjelenítő díszlet próbára teszi a művészházaspárt.

“Mivel mesélők is vagyunk, meg a bábokkal és a játékkal együtt szereplők is, ezért ki-be ugrálunk a szerepekből, illetve a mesélő állapotából, és ez számunkra egy régóta használt nagyon izgalmas játékmód és mesélési mód" - mondta
Varga Péter, a Ziránó Színház bábszínésze.

A darab zenéjét Takács Dániel szerezte, a bemutató október 23-án délelőtt 10 órakor lesz a MMIK-ban, a bábszínház kamaratermében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb