Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Történelmi séta

2016-10-20, 15:11
   |   Kategória: Kultúra
Vetélkedőt szervezett a Vasi Múzeumbarát Egylet az 56-os emlékév programsorozat részeként vetélkedőt. Az általános- és középiskolás csapatok bejárták a szombathelyi forradalmi helyszíneket, feladatokat oldottak meg, és felidézték a 60 évvel ezelőtti eseményeket.
A Történelmi séta elnevezésű városi vetélkedőn az iskolások interaktív feladatok, és helyszínekhez kötődő rövid előadások mentén ismerkedtek meg az 56-os eseményekkel.

"A hatvanadik évforduló tiszteletére általános- és középiskolások számára hirdettük meg a vetélkedőt. A délelőtt során egy városi staféta zajlik 8 helyszínen, 8 városi épülethez kötődve, ahol valamilyen 56-os esemény történt, illetve egy kicsit a korszak hangulatába a gyerekeket bele tudjuk vezetni" - ismertette a részleteket Tóth Kálmán, a Vasi Múzeumbarát Egylet titkára.

A gyerekek előre megkapták a menetlevelet, amivel a kijelölt helyszíneket felkeresték. Megismerkedhettek a korabeli rádióval, saját hangjukon felolvashatták az akkori híreket. Megismerkedhettek az 50-es években használatos egyenruhákkal, egy másik helyszínen a szovjet-magyar kapcsolatokról szólt a feladat.

A vetélkedő célja az volt, hogy a fiatalok számára is kézzel fogható közelségbe hozza a 60 évvel ezelőtti történéseket és a korszak hangulatát.


7 hozzászólás

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb