Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Alkossunk hidat!

Alkossunk hidat! Ezt a felhívást tette közzé nemrég a Szombathelyi Képtár. Egy nagyjából hat négyzetméteres képfolyam született pénteken, melynek témája a velünk élő népcsoportok és a kultúrák találkozása. Ugyanitt nemzetközi kortárs művészeti kiállítás nyílt.
Az alkotás közösségképző erejét mutatja a Nagy Rajzolás program, ami Angliából indult, majd Európa számos országában elterjedt. A Múzeumok őszi fesztiváljának rendezvénysorozatában is helyet kapott, a Szombathelyi Képtárban péntek délelőtt egy óriáskép létrehozására várták a vállalkozó kedvűeket, a cél elsősorban a közös munka örömének megtapasztalása volt. “Minden egyes ember próbálja meg a kreativitást, mint mindennapi életcélt kiélni. Lazán vagy kötötten, de inkább hogy a szabadidő ne egy passzív időtöltés legyen, hanem hozzunk létre valamit egymás között is, és akár vizuálisan is" - fogalmazott Bodorkós Orsolya múzeumpedagógus.

A szervezők csak A köztünk élő népek és kultúrájuk sokszínűsége, keveredése -  témát adták meg. Az ehhez fűződő gondolatát vihette vászonra bárki, aki csatlakozott a kezdeményezéshez. A Váci-iskola diákjai például arcokat festettek, de a közös képen a magyar zászló is helyet kapott. "Sok embert rajzolunk, sokféleképpen: játszanak, a családjukkal vannak" - tette hozzá Farkas Bianka tanuló.

A hídverés jegyében a délutáni múzeumpedagógiai foglalkozáson spagettiből és hurkapálcikából is híd készült. Később pedig  kiállítás is nyílt kortárs művészek munkáiból. “Ez az egész öt éve kezdődött Lendván, és az a lényege, hogy külföldről jönnek művészek, akik galériát keresnek, és ott vannak egy-két hónapig, és ez idő alatt alkotnak" - magyarázta Pal Katja projektvezető.
Az elmúlt időszakban készült képek, filmek, iparművészeti munkák legjavából válogattak a kiállításra.  Az alkotók - Japántól Franciaországon át az Egyesült Államokig vagy éppen Ausztráliáig - kötődnek Magyarországhoz is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb