Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Oltárterítő höveji csipkével

Elkészült az a höveji csipkével díszített oltárterítő, amelyet közel egy év alatt ötvennél is több asszony varrt ki a Székesegyház számára. Az autentikus mintákat népi iparművész tanította be a munkában részt vevőknek. A terítő szombaton délelőtt kerül a helyére.
Höveji mintával hímzett új csipketerítő készült a Székesegyház Szent Márton-oltárára. A Katolikus Asszonyok és Lányok Szövetsége szombathelyi csoportja még januárban indította el azt az akciót, amelyhez az év során bárki csatlakozhatott. A felhívás szerint akár egyetlen öltéssel is lehetett gazdagítani a készülő terítőt a szervezet szombati találkozóin.

“Micsoda örömszerzés az, hogyha az ember saját maga valamit tud ajándékba készíteni, tehát nem a plázákban vásárolunk be sok-sok pénzért. És úgy gondoltam, hogy valamit kellene adni a Székesegyháznak is, hiszen mi a főplébánián tartózkodhatunk" - mondta Pados Györgyi, a Katolikus Asszonyok és Lányok Szövetségének elnöke.

Az úgynevezett pókos varrott technikát hétről hétre a höveji születésű Véghné Lőrincz Ágnes népi iparművésztől lehetett megtanulni, de sokan voltak, akik számára nem volt ismeretlen ez a műfaj. Szombathelyről és több Vas megyei településről is érkeztek asszonyok, akik nem kevés idő és munka ráfordításával kivarrtak egy-egy részt a készülő terítőből. “Időben nagyon hosszú idő, egy éve csináljuk, és hát nagyon munkaigényes. Egy-egy kis virág egy óra alatt készül el" - tette hozzá
Nardai Péterné Rácz Magdolna.

A Szent Márton jubieumi év során ötvennél is többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, és járultak hozzá a négy és fél méter hosszú, hófehér svájci batiszt alapanyagból készült oltárterítő kivarrásához. Az ajándékot november 5-én, szombaton a délelőtt 10 órai ünnepi szentmisén adják át a katolikus asszonyok a szombathelyi Székesegyházban.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb