Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Lila fecske

Nyelvi leleményekkel teli Nemes Nagy Ágnes-versek, élő zongorajáték, egyszerű, de sokoldalú díszlet és jelmezek: különös világot teremt a színpadon a legújabb Mesebolt-bemutató. Vasárnaptól a bábszínház műsorán a Lila fecske.
Ismét bemutatóra készül a Mesebolt Bábszínház: Lila fecske címmel gyerekversekből fűzött előadást készítettek, amelyben nemcsak a líra, hanem a zene és a látvány is fontos szerepet kap. A darabról sajtóreggelin beszéltek az alkotók. “A magyar gyermekköltészeten belül Weöres Sándor mellett Nemes Nagy Ágnes az, aki utolérhetetlent produkált ezen a téren. És úgy szólítja meg a gyermek- és felnőttközönséget, hogy egyszerű szavakkal, nagyon erős képekkel, nem gügyögve, komolyan véve a gyermeki létet. És úgy gondolom, hogy ezzel generációról generációra mindenkinek meg kell hogy ismerkedjen Nemes Nagy Ágnes költészetével" - fogalmazott Veres András rendező.

Nem véletlenül választotta a rendező a költőnő Gyermekek, illetve Madarak című versciklusát. Egyszerre jelenik meg ugyanis általuk a valós, elérhető, hétköznapi környezet, a szoba, a bútorok; és az elérhetetlen, a távoli, furcsa világ. A hatást csak fokozza az élő színpadi zongorajáték. A három színész: Lehőcz Zsuzsa, az egyetemista Dér Mária, valamint Kovács Bálint hamar összeszokott a próbák során, és a többi közreműködő sem ismeretlen a társulat számára. A díszlet és a jelmezek az egyszerűséget képviselik, többféleképpen használhatóak.

“A nemezt választottam a bábok fő technikájának, mert egy ilyen nagyon megfoghatatlan anyag, ami ritkán van bábszínházi színpadon használva. És úgy gondoltam, hogy ez egy izgalmas forma ahhoz, amit próbálunk bemutatni, hogy egy ilyen megfoghatatlan, picit absztrakt, de közben meg egy ismerős anyag" - mondta Rumi Zsófia tervező

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak egyaránt szóló bemutató november 6-án, vasárnap lesz a bábszínház kamaratermében.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb