Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szent Márton-kirakó a Fő téren

A Szent Márton napi ünnepségsorozat hagyományos kísérő programja a Szent Márton-kirakó, amelyet az utóbbi évekhez hasonlóan idén is a Fő téren rendeztek pénteken és szombaton. Az érdeklődés ezúttal is óriási volt a kirakó iránt, ahol a gyerekek próbára tehették tudásukat Savaria híres szülöttének életútjával kapcsolatosan.  
Idén is 9 állomásból épült fel a Szent Márton-kirakó a Szentháromság szobor mellett, ahol a gyerekek főképp ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat. A vetélkedő állandó részeihez évről évre csatlakoznak egyéb programok is. "Az idei évben 2 kézművest hoztunk, agyagozás zajlik és vesszőfonás. Mindkettőt azért választottuk, mert tudjuk, hogy Szent Márton korában ezt a 2 anyagot használták már, tehát azt is mondhatnánk, hogy Szent Márton korabeli anyagokkal ismerkedünk" - mondta Kiss Andrea szakági vezető.

A Szent Márton-kirakó elmaradhatatlan része a libákat szimbolizáló golyók terelgetése, a lepedőről történő labdadobálás, vagy éppen a mosott ruhák kiteregetése. Nincs kirakó liba nélkül - az egyik állomáson kukoricával tömhették a szárnyasokat a gyerekek. A feladatok teljesítését a szervezők ezúttal is pecséttel igazolták. "10 éve biztos kezdtük ezt a Márton-kirakót, nagyon népszerű volt mindig. Ha jó volt az idő, akkor családok, ha nem is tudtak aznap részt venni a produkción, részt venni a játékban, akkor visszajöttek másnap" - tette hozzá Varga Albin néptáncos.

A résztvevők nagy kedvvel vetették bele magukat a játékokba. "Nagyon tetszik a kislányomnak szerintem a kirakó és igaz, hogy csak 3 és fél éves, de meg fogja jegyezni a főbb momentumokat Szent Márton életéből, úgyhogy szerintem nagyon hasznos és nagyon jó játék egyébként" - mondta Gecse-Kálózi Patrícia.

A feladatok teljesítését követően mindenki kapott egy Szent Márton kiflit is, amit megoszthatott barátaival, szeretteivel.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb