Nyomtatás

Kristóf Ágotáról szóló könyv jelent meg

2016-11-10, 07:30
   |   Kategória: Kultúra
Az ŐrvidékHázban mutatták be a Híres Szombathelyi Nők sorozat 15. kötetét. A kiadvány  Kristóf Ágotáról szól, aki ugyan csak négy évet élt itt, ám ez meghatározó időszak volt mind a város, mind a Kossuth-díjas  írónő számára.
"újra hallom a madarakat, különben minden csendes...” - Ilyen idézeteket is hallgathatott az ŐrvidékHáz közönsége Kristóf Ágota  életrajzi kötetéből, amelyet az Irodalmi Műhely programsorozatának keretében mutattak be. “Különlegessége, nyilván az is mint minden életrajznak, nyilván a teljesség igénye nélkül, hogy megpróbál objektivitásra törekedni, ugyanakkor a család által rendelkezésre bocsátott történetekből, anekdotákból, egyáltalán mindabból, ami az élet sava-borsa a sziklaszilárd tényeken túl azt megpróbálja egybegyújteni. Nyilván a terjedelmi korlátokat is figyelembe véve olvasmányossá tenni" - fogalmazott Czetter Ibolya, a kötet szerzője.  A személyes történetekkel teli kötet sok-sok tanulsággal egy szomorú és mégis életvidám nőről szól.  

“Ez az év végi hajrá, ez nagyon, nagyon jó lesz a karácsonyi ajándékok közt a fa alá, és nagyon ajánlom mindenkinek azt, hogy vegyék meg a kötetet, az eddig megjelenteket is, hiszen nagyon, nagyon jó tapasztalatokat, jó élményeket adnak az ezekben a kötetekben leírt sorsok" - mondta a könyvbemutatón Takátsné Tenki Mária, a jogi- és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke. Egyre többen ismerik és kedvelik a sorozatban megjelent alkotásokat, egyre többen megkérdezik, hogy ki lesz a következő, akiről olvashatnak. “Városunk számára rendkívül fontos, hogy nyilvántartsuk, megemlékezzünk azokról, akik tettek valamit az elmúlt évtizedekben, évszázadokban, szűkebb közösségükért, tágabb közösségükért, a városért, az országért, és Kristóf Ágota közéjük tartozik" - fogalmazott Koczka Tibor alpolgármester.

A sorozat következő kötetével, amely Győrvári Edit életútját idézi meg, két héten belül  ismerkedhetnek meg az  érdeklődők.

Fotó: szombathely.hu