Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Könyvbemutató

A Szent Márton-jubileum programsorozatának részeként több az emlékév tematikájához igazodó magyar ás francia nyelvű kiadványt is bemutattak az érdeklőknek nemrég a megyeházán.
A Via Sancti Martini című könyv, amely Szent Márton útjait mutatja be térben és időben. A tanulmánykötet alapját egy tavalyi konferencia előadásai jelentik.

“Szép illusztrációkkal, szép térképekkel ellátott kötet, amely számos témát először tárgyal magyarul teljes egészében. Gondolok itt például arra a tanulmányra, amelyet Kiss Gábor kollégánk írt, ez Nagy Károly sokat emlegetett savariai látogatásának az eddigi legalaposabb, legösszefoglalóbb magyar tudományos szintézise" - fogalmazott Tóth Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos tanácsadója

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Balázsy Péter megyei jegyző és Takátsné Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke is méltatta a kötetet. A  Magyar Tudományos Akadémia és a szombathelyi önkormányzat együttműködésének eredménye a kiadvány. A tankönyvnek is alkalmas kötet ugyanakkor olvasmányos is.“Csak egy érdekességet mondok: ennek a bizonyos Szent Márton magyar királyfi történetéről utoljára 1929-ben írtak Magyarországon, roppant izgalmas kis kötetet írt Király Ilona róla, majd száz év után Seláf Levente rendkívül sok új adalékkal tudta ezt bővíteni, ez egy tipikusan olyan téma, amely nemcsak a szakemberek számára, hanem minden érdeklődő olvasó számára rengeteg adalékkal szolgál" - hangsúlyozta Zágorhidi Czigány Balázs történész.

Az érdeklődők megismerhettek egy francia nyelvű kiadványt, amelyben Tóth Ferenc tanulmánya is helyet kapott. A szerző történelem-francia szakos tanár, doktori disszertációját a Sorbonne egyetemen védte meg. A beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatón szó esett a Magyar Tudományos Akadémia tudományos folyóiratának novemberi Szent Márton-kiadványáról, továbbá egy francia történelmi lap magyar tematikájú számáról is.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb