Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Fehér Ló Fia a Mesebolt színpadán

Nagy mélységek és magasságok, a mítoszok időtlen világa, fény és sötétség ádáz harca jellemzi Fehérlófia történetét, amely a magyar népmesekincs talán legösszetettebb darabja. Ez a ma is aktuális mondanivalóval bíró legenda a Mesebolt Bábszínház következő bemutatója, amiről sajtóreggelin beszéltek az alkotók.
A sötét hatalom térnyerésével káoszba fordul a világ, az uralkodónő menekülni kényszerül a mennybéli királyságból. Rejtőzködve szüli meg gyermekét, akinek meg kell erősödnie, hogy visszahozza a sárkányok által elragadott fényt, és helyreállítsa a világ rendjét minden szinten: a mennyben, a földön és a pokolban is. A színészek nincsenek könnyű helyzetben, hiszen egy újszerű maszkos játékot kell megtanulniuk. Helvaci Ersan negyedéves kaposvári egyetemista első címszerepe a Fehérlófia. "Szeretem ezt a népmesét, és annak külön örülök, hogy létrejött egy fontos találkozás a maszkos játékkal, mert még soha nem csináltam ilyet, és egészen izgalmas kihívás volt" - mondta Helvaci Ersan David színészhallgató.

Kovács Géza rendezőt régóta foglalkoztatja ez a történet. Régi alkotótársának, Galuska Lászlónak egyik első színpadi műve a Fehérlófia, amit alaposan át kellett dolgozni és maivá tenni a bemutató előtt. Az alvilágot például Kaczmarski Ági jóvoltából szombathelyi graffitiket megjelenítő filmbejátszással illusztrálják. Nem egy vidám és felhőtlen, inkább feszültségekkel teli előadásra számíthat a közönség. "Számomra ez egy megváltó-történet. Van ez a Fehérlófiának nevezett hős, úgy is mondhatnám, hogy szuperhős, rendkívüli erővel, tulajdonságokkal felruházva, és helyre kell billentenie a világ rendjét. A földről az alvilágba a sárkányok levitték a fényt, és a fényt fel kell hozni" - fogalmazott Kovács Géza rendező, a Mesebolt Bábszínház igazgatója.

A díszlettervező Oroszy Csaba, a zenét Lázár Zsigmond szerezte. A hat éven felülieknek ajánlott darab bemutatója vasárnap 16 órakor kezdődik az MMIK nagyszínpadán.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb