Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Erzsébet-napot ünnepeltek a karitaszosok

Szent Erzsébet a karitász védőszentje, hagyományosan november végén tartja évzáró ünnepét a szombathelyi segélyszervezet. A karitász újjászervezésének 25. évfordulója még emelkedettebbé tette a rendezvényt a Jézus Szíve plébánián, melyre Vas és Zala megyéből érkeztek az önkéntesek.
A Magyar Katolikus Karitász minden évben Caritas Hungarica díjjal ismeri el azoknak a tevékenységét, akik kiemelkedő önkéntes munkát végeznek a szociális ágazatban. Az idei díjazottakat is köszöntötték az Erzsébet-napi ünnepségen. Egyikük Galambos Borbála, a kórházi beteglátogató csoport koordinátora. “Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a munkát végezhetem. Nem is munkának nevezném, szolgálatnak, a jóistentől kaptuk, és szeretnénk ezt átadni az idős, beteg embereknek, akik nagy szeretettel fogadnak bennünket" - fogalmazott.

A Szombathelyi Egyházmegye rózsadíját vehették át azok a plébániai karitászvezetők, akik 25 éve dolgoznak a szeretetszolgálatnál. Köszöntötték a tíz éve működő nardai karitásztábor önkéteseit is, valamint elismerést kaptak a szervezet munkáját támogató cégek és vállalkozók.

“Nagyon sok program volt idén, amivel együtt tudtunk működni a karitásszal. Gyűjtöttünk könyveket gyerekeknek, tanszereket az iskolakezdés előtt, és karácsonykor is lesz majd gyűjtés" - tette hozzá Grünwald Imre, az iQor személyzeti igazgatója.

Az ünnepi szentmisén elhangzott elmélkedésében  Veres András korábbi megyéspüspök arról is beszélt, hogy szükség lenne minél több önkéntest bevonni a szeretetszolgálat tevékenységébe. “Képesek legyünk prófétai küldetésünket betölteni abban, hogy másokat is érzékennyé akarunk és tudunk tenni a szeretetre" - hangsúlyozta.

Vas és Zala megyében 88 plébániai karitászcsoport működik, mintegy 800 önkéntes közreműködésével. “Minden plébánián a karitászmunkatársak óriási tudást és tapasztalatot halmoztak fel, ezeket át kell adni. Most jön az az időszak, amikor nem maguk helyett, hanem maguk mellé kell önkénteseket hívni, akiknek ezt át kell adni" - mondta
Tuczainé Régvári Marietta, az egyházmegyei karitász igazgatója.
A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a karácsony előtti időszakban is várja az adományokat, amiket a rászorulóknak adnak majd tovább.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb