Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Művészet, Kézművesség, Design

Formabontó iparművészeti kiállítás nyílt a Szombathelyi Képtárban. A tárlatot a budapesti Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesülete szervezte Művészet, Kézművesség, Design címmel.
Nyakperec, karkötő és mellény a királynőnek, mellkasmaszk a királynak - a sakkjáték által inspirált fémtárgyakat is bemutatnak a FISE legújabb, szombathelyi tárlatán. “Ez a “Modern páncél” színeiben lett ismert először, ezzel nyertem meg egy Moholy-Nagy-ösztöndíjat. Együtt dolgoztam egy textiltervező lánnyal, neki Kalizt Klára a neve, és együtt terveztük tulajdonképpen az egész kollekciót. Külön ruha is készült mindegyikhez, de nemcsak ebben, hanem a formatervezésben is részt vett" - mondta Börcsök Anna iparművész.

Kortárs iparművészeti tárlat vidéken jóval ritkábban látható, mint a fővárosban. Pedig az érdeklődők nagy száma jelzi, hogy a közönség kíváncsi a fiatal dizájnerek munkáira.“Szombathelyen igen ritkán lehet látni, akár bármilyen magángalériában vagy árusítóhelyen találkozni igazán nívós, modern design-nal, akkor ennek igenis megvan a helye és a jelentősége" - tett hozzá Czenki Zsuzsanna, a Savaria Múzeum igazgatóhelyettese,

A most bemutatkozó hetven alkotó mindegyike pályakezdő művész. A tárlat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget kapjanak. “Az iparművészet kicsit mostohán van kezelve: általában design-ra gondolnak, én is designer vagyok, ez alkalmazott művészet, akik bizonyos cégeknek a  termékeit tervezik, de sokan vannak, akik autonóm munkákat készítenek" - mondta Mascher Róbert, Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület elnöke.

Szivacsékszerek, szőnyegek, textilek, kávéskészlet – ahogyan a legfiatalabb designer generáció képzeli. A Fiatal Iparművészek Stúdiója tagjainak alkotásai a Szombathelyi Képtárban láthatók.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb