Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Szent Márton meséi

Szent Márton korát idéző meseíró pályázatot hirdettek a jubileumi év kapcsán, amelyre általános iskolás gyerekek küldhették be írásaikat. A legjobbakat kötetbe rendezték, és mesekönyv formájában ki is adták.
Gyerekektől vártak írásokat a Szent Márton jubileumi évben ahhoz a pályázathoz, amely egy könyvbemutatóval zárult nemrég.
“Ennek a programsorozatnak a keretén belül kiírtunk egy meseíró pályázatot, Kalandozásaim Szent Márton korában címmel, alsós és felső tagozatos általános iskolások részére. Szerencsére nagyon-nagyon sokan jelentkeztek, rengeteg szép komoly pályamű született. A zsűri nagyon szigorú volt. Körülbelül negyven mesét választottak ki arra érdemesnek, hogy abba a könyvbe, amit be is mutatunk, hogy ebben megjelenjen" - mondta Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó igazgatója.

Az ókorban játszódó, Szent Mártont idéző történeteket küldhettek be a gyerekek, akár a fantáziájukra hagyatkozva, akár komoly kutatómunkát végezve. A könyvet a zsűri elnöke, Devecsery László író-költő méltatta, majd a zsűri egyik tagja beszélt a résztvevőkhöz. “Abban az időben, amikor mi kezdtük az írást, álmainkban sem szerepelt, hogy ilyen szép könyv születhessen. Nagyon nagy dolog" - fogalmazott Tóthárpád Ferenc, író-költő, a zsűri tagja.

Az igazán jó tollúak díjazásban részesültek. Az alsó tagozatos pályázók közül a negyedik osztályos Géczi Lili írása bizonyult a legjobbnak, aki meséjében Márton lova helyébe képzelte magát. A felső tagozatosok meséi közül a nyolcadikos Baján Dávid munkáját találta legjobbnak a zsűri. A házigazdák díjazták a legaktívabb iskolát is: a pályázatra a Brenner János-iskolából küldték be a legtöbb írást. A megjelent kötetből minden kis szerző hazavihetett egyet.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb