Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Savaria - múlt a jelenben

Savaria - múlt a jelenben. Ez a címe annak a kötetnek, amelyet a tavalyi év utolsó könyvbemutatóján láthattak az érdeklődők az ŐrvidékHázban.
Izgalmas, újszerű megközelítésben mutatja a a város múltját és jelenét a Szülőföld kiadó gondozásában megjelent kadvány.
A képeskönyv elfér egy női táskában is, így városnézéshez éppen megfelel - ezt mondta Csapláros Andrea múzeumigazgató a könyvbemutatón. “Egy lapozós útikalauz, ami azt jelenti, hogy a modern várost bemutatja, és azokat az esetlegesen megmaradt emlékeket, amit ott lehetne látni, és rárajzolnak egy képet, egy római várost, amilyen lehetett 2000 évvel ezelőtt az a környezet" - tette hozzá.

A könyvben Masszi Ferenc grafikusművész illusztrációi mellett a várostörténet vonatkozásában egykor fontos helyszíneket villantanak fel a fotók is. “Itt tulajdonképpen figyelembe kellett venni, hogy szakmailag megfeleljen. Tehát fotós szemmel is persze figyelni kellett, de elsősorban a régészeti feltárásnak és a hagyománynak kellett látszódnia. Feltétlen ábrázolni kellett azt. És tulajdonképpen azt kellett megfotóznom ebben az esetben, ami nincs!" - fogalmazott Budai István fotóművész.

A könyv nemcsak a turistáknak lehet hasznos, hanem izgalmas információkat adhat a szombathelyieknek is, hiszen a legújabb kutatási eredményeket is tartalmazza a hajdani Savariáról. “Amit szakmailag hihetetlenül fontosnak tartok, az az, hogy Anderko Krisztián barátom és munkatársam néhány héttel ezelőtt befejezett ásatása már benne van" - mondta Sosztarits Ottó régész.

A Savaria - múlt a jelenben című kiadvány Szombathely 2000 éves történetének kiemelkedő fejezeteit idézi fel.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb