Nyomtatás

KönyvtárMozi Vas megyében

2017-01-04, 16:32
   |   Kategória: Kultúra
A programnak köszönhetően ott is mozizhatnak, ahol valójában nincs is filmszínház.
A Berzsenyi Dániel Könyvtár által működtetett Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer a megye 201 településén biztosítja a rendszeres könyvtári szolgáltatást és olyan könyvtári kötődésű programok szervezését, melyek hangsúlyos eleme az olvasás- és könyvtár népszerűsítés mellett helyi közösségek szervezése, összetartása, a kulturális értékekre való figyelemfelhívás.

E törekvés részeként az Informatikai és Könyvtári Szövetség támogatásával indult útjára 2015-ben a KönyvtárMozi elnevezésű projekt, melynek célja, hogy a mozival nem rendelkező kistelepülések lakói is átélhessék a mozizás közösségi, filmklubszerű élményét. A projekthez két ütemben tíz vasi település kapcsolódott.

2016-ban a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiuma által kiírt pályázat lehetőséget kínált egy olyan komplex, többrészes programsorozat tervezetének kidolgozására, amely négy csomópontot kiemelve, a kiválasztott alkotások vetítését követő, filmes szakemberek által koordinált beszélgetéssel ad betekintést a magyar filmtörténetbe.

A Berzsenyi Könyvtár sikeres pályázatának eredményeként 2017 januárja és 2017 decembere között a megye kilenc településén (Gór, Hegyfalu, Ikervár, Kemenesmihályfa, Pinkamindszent, Rum, Szentpéterfa, Torony, Vasszécseny), összesen 36 alkalommal kerül sor a pályázati programhoz kapcsolódó vetítésre.