Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A megújult Savaria Múzeum adott otthont idén a városi bálnak

Szombathelyen, Szent Márton szülővárosában különösen fontos a jótékonyság szellemisége. A bál, a jókedv és a jótékonyság itt már hagyományosan együtt jár – mondta el Puskás Tivadar köszöntőjében a városi bálon. A tombola bevételével, amely meghaladta a hatszázezer forintot, idén az autistákat és családjaikat segítő Esőemberke Alapítványt támogatták
A megújult Savaria Múzeum adott otthont idén a városi bálnak. Az érkező hölgyvendégeket Puskás Tivadar polgármester fehér rózsával fogadta, a díszőrséget pedig a Klapka György Lovas Polgárőr- és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozatának tagjai állták.

Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében felidézte, hogy néhány éve a múzeumban tartott városi bálon a 86-os számú ruhatári jegy jutott neki. Azóta elkészült az M86-os és mostanra a Savaria Múzeum is megújult. “Jó érzés itt élni. Az uszodától a haladás sportkomplexumig nagyon sok minden elkészül ebben az évben" - tette hozzá.

A bál, a jókedv és a jótékonyság összetartozik – hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester. “Ez egy jótékonysági bál. Hagyományainkhoz híven Szent Márton szellemiségét kívánjuk tovább vinni. Már csak azért is, mert Szent Mártonnak a köpenymegosztás jelenete Amienben történt, és az első bált a világon 1385-ben Amienben tartották" - fogalmazott.

A városi bál tombolájának bevételét idén az autistákat és családjaikat segítő Esőemberke Alapítványnak ajánlották fel. “Az alapítványunk 20 éve működik. A Holnap Háza lakóotthon működési kezdődött meg 2009-ben 10 lakóval. 2 éve pedig felépítettünk egy új foglalkoztatót Ma Háza néven, ahol idén januártól 17-en dolgoznak már autisták és megváltozott munkaképességűek" - mondta Nádorné Vörös Ibolya, az alapítvány elnöke.

A vendégek szórakoztatásáról többek között a Lorigo Táncsport Egyesület bajnok párosai, Tóth Dániel, Szombathely hangja, Kiss Márton Junior Prima díjas zongoraművész, valamint Molnár Bence és a Szabó legények, a Fölszállott páva tehetségkutató kedvencei gondoskodtak.

Fotó: szombathely.hu 
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb