Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

A Szent Márton Emlékév anyagaiból nyílt kiállítás

A tavalyi Szent Márton emlékév anyagaiból összeállított kiállítás nyílt a Városháza aulájában. A tárlat egyaránt bemutatja a jubileumi esztendő programjait, és az ez idő alatt készült tárgyi emlékeket.
Szent Márton szellemiségének ápolása a célja annak a kiállításnak, amely a tavalyi esztendő emlékeiből mutat be egy válogatást. "Csak úgy lehetünk igazában szolidáris, igazában építő emberek, közösségért élő emberek, hogy ha Szent Márton szellemiségét továbbvisszük" - fogalmazott a megnyitón Puskás Tivadar polgármester.

A Városházán megnyílt tárlat az emlékév során elkészült tárgyakból válogat, plakátok, kiadványok, ajándéktárgyak segítségével idézi fel Szent Márton születésének 1700. évfordulóját. "Az alapötlet valójában onnan indult, hogy az év végén összegeztük a Szent Márton év eredményeit, és a tárgyiasult eredményeit, rájöttünk, hogy itt annyi minden készült, hogy ezt muszáj megmutatni a nagyközönségnek" - mondta Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az egyik tároló a Szent Márton út emlékeit idézi fel, mely a szombathelyi születésű szent emlékezetének továbbélését is jelenti, hiszen a tours-i püspök nevét viselő túraútvonal továbbra is várja a zarándokokat.
"A múlt évben szerencsére lehetőség volt a magyarországi Szent Márton út egy jelentős szakaszának a felújítására, új táblák, információs táblák kerültek ki az útvonal számos pontjára" - tette hozzá Orbán Róbert helytörténész, túravezető.

A Szent Márton emlékévet felidéző kiállítás még egy hónapig megtekinthető a Városháza aulájában.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb