Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Verseny Maros-Kiss Adrienn emlékére

Tavaly elhunyt munkatársukra, Maros-Kiss Adriennre emlékeztek ma a Szombathelyi Televízió szerkesztőségének tagjai egy versennyel. Filmek narrációját kellett felolvasnia a mintegy harminc középiskolás jelentkezőnek, akiket zsűri értékelt.
Diákokkal telt meg a Szombathelyi Televízió stúdiója. A Magyar Sajtó Napja alkalmából a szerkesztőség első ízben szervezte meg a Maros-Kiss Adrienn Emlékversenyt. "Megszerethettük, megkedveltük a hétköznapok során, ugyanúgy, ahogy megkedvelték a diákjai a gimnáziumban. Mi nagyon szerettünk volna Adriennek valami emléket állítani, hiszen a hosszú évek során itt a Szombathelyi Televízióban olyan feledhetetlen alkotásokban vett részt, mint például a mai versenynek a feladatsora" - mondta Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója.

A versenyzőknek a Történelmi Séták Szombathelyen című filmsorozat epizódjaiból kellett szövegrészleteket felolvasniuk. "Az emberek előtt mondott beszéd annyira nem vészes, de a szöveg elég nehéz volt első ránézésre. Volt egy olyan rész, ami jogi szöveget idézett. Először el kellett gondolkoznom azon, hogy egyáltalán mit akar jelenteni" - monta Mihálfi Alfonz, a Puskás Tivadar Szakgimnázium tanulója.

Öt középiskola harminc diákja mutatta be tudását a zsűrinek. A versenyzők közül néhányan személyesen is ismerték Maros-Kiss Adriennt. "Tavaly a premontrei nyílt napján beültem a magyar órájára, akkor láthattam őt tanítani, és keveset beszélgettünk is, és tényleg valóban nagyon-nagyon szépen beszélt, és nagyon kedves hölgy volt. A magyar tanárom, Horváth Ágota nagyon jó kapcsolatban volt vele, és emiatt is jöttem erre a versenyre" - mesélte Zsohár Veronika, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium tanulója.

Maros-Kiss Adrienn magyartanárként és hírolvasóként, narrátorként gondosan ügyelt a szép magyar beszédre, a nyelvművelésre, és ezeknek az értékeknek a továbbadására. "Nyilván nem lehet felvenni az ő teljesítményével a versenyt, de azt gondolom, hogy egyikük-másikuk kifejezetten jól megoldotta a helyzetet. Összességében az a tapasztalatom, hogy idegen számukra a szituáció" - értékelt Szakály Szilvia zsűritag, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium tanára.

A diákoknak a kamerák kereszttüzében kellett a szövegrészletet felolvasniuk. A versenyt Baumgartner Zsófi, a Premontrei gimnáziumból nyerte, a második helyen ifjú Fűzfa Balázs, a Bolyai gimnázium tanulója végzett, a harmadik helyezést pedik Máté Barnabás, szintén a Premontrei gimnázium diákja szerezte meg. Mindannyian értékes jutalmat vihettek haza. A Szombathelyi Televízió szeretne hagyományt teremteni a versennyel, így azt jövőre is megrendezi.


Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb