Egy évvel meghosszabbították Jordán Tamás megbízatását

2017-03-28, 08:03
   |   Kategória: Kultúra
A következő színházi évad előkészítése minden év februárjában kezdődik. Ez is szerepet játszott a rendkívüli közgyűlés összehívásában, melynek kiemelt témája a Weöres Sándor Színház ügyvezetői álláshelyének betöltése volt.
A közgyűlés először a Kneipp-módszer óvodai alkalmazásának kiterjesztéséről tárgyalt.

A Kőrösi, a Donászy- és a Weöres Sándor-óvodában 2016 óta foglalkoznak ezekkel  az egészségmegőrző kezelésekkel. Egy európai uniós pályázat révén most lehetőség van arra, hogy a többi szombathelyi óvodában is bevezessék módszert. A német Kneipp-szövetség egy egységes európai óvodai nevelési program kidolgozását tűzte ki célul, ehhez  - a közös pályázat révén - csatlakozhatnak a szombathelyi óvodák is. A közgyűlés tagjai  egyhangúan döntöttek arról, hogy az város biztosítja a szükséges pályázati önrészt.

A Weöres Sándor Színház ügyvezetői álláshelyére január 9-én meghirdetett pályázati eljárás eredménytelenül zárult. A rendkívüli közgyűlés következő napirendjén az igazgató kinevezését tárgyalták a képviselők. Ipkovich György reményét fejezte ki, hogy a színház ügyében konszenzus alakul ki a képviselő-testületben. Koczka Tibor aggályát fejezte ki az új pályázattal kapcsolatban, mely szerint ha egy évre meghosszabítják Jordán Tamás kinevezését, a jelenlegi pályázati kiírásban két év és négy hónapra választanak új igazgatót, ami túl rövid idő ahhoz, hogy bárki megfontolja a pályázat beadását. Rettegi Attila emlékeztetett, hogy az előző, sikertelen pályázat esetében nem Jordán Tamás személyét kifogásolta a pályázatot elbíráló szakmai bizottság, hanem az eljárás szabálytalanságai miatt jelezték az új pályázat szükségességét. Jordán Tamás szót kért, és elmondta, hogy az elmúlt időszak nehézségeit próbálta méltósággal viselni, de a közgyűlésen elhangzott személyére vonatkozó megjegyzéseket etikátlannak tartja.

A közgyűlés végül 18 igen, egy nem és egy tartózkodás mellett határozott arról, hogy Jordán Tamás ügyvezetői megbízását 2018. szeptember 30-ig meghosszabbítja, ugyanakkor döntöttek  az új igazgatói pályázatról is. A korábbi kiíráshoz képest az új pályázat három évre, 2021. január 31-ig szól.

Kapcsolódó elemek

11 hozzászólás


Fatal error: Call to a member function getCfg() on a non-object in /home/szomthu1/szombathelyi7/plugins/system/japager/japager.php on line 178