Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Miért szép?

Egy perccel és egy üveglappal játszottak a Weöres Sándor Színház művészei a 15. Miért szép? elnevezésű rendezvény előtt. A szervezők kérése ugyanis az volt, hogy a színészek hagyjanak nyomot az üveglapon. Ebből nyílt kiállítás az intézményben.
Különleges feladat eredménye ez a kiállítás: a szombathelyi színház művészei kaptak egy számukra is izgalmas feladatot - a kérést mindegyikük örömmel teljesítette. “Egy perc alatt egy adott térben, egy üveglap mögött legyenek szívesek a saját Miért szépjüket megfogalmazni. Egyetlen egy kikötésünk volt: miközben ezt a tevékenységet űzik, hagyjanak nyomot az üveglapon" - tette hozzá Oroszy Csaba képzőművész.

A kiállítás, valamint egy rövidfilm is összeállt ebből az anyagból. A fotók között áll az üveglapokból készült installáció is - az üvegszőttes a színészek pillanatnyi hangulatát, érzéseit, vágyait tükrözi.“Egy Weöres Sándor verset mondtam el, miközben a kép készült, ez a Holdbeli csónakos előszavából egy részlet. És hát nagyon passzol a mi mostani áldatlan állapotunkra, amin én hát boldogan kacagtam. Abban a pillanatban én ezt kikacagtam és színes ceruzákkal álmodtam" - fogalmazott Mertz Tibor színművész.

Közben pedig - mint mondta - firkálgatott, mint egy gyermek. Balogh János képe is komoly üzenetet hordoz. “Egy utat szerettem volna ábrázolni, illetve az ukulelén egy számot énekeltem, ami az útról szól. Nagyon fontosnak tartom azt a színészi pályám során is, hogy ez egy nagyon hosszú folyamat, az, hogy egy ember igazán színésszé, vagy művésszé váljon, és ezt próbáltam én ebbe az installációba beletenni" - mondta.

A kiállítás megnyitója után szokás szerint a Krúdy-klubban gyűlt össze a közönség. Az állandó vengégek mellett két meghívott kapott helyet: Mertz Tiborral és Balogh Jánossal Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Fűzfa Balázs és Mérei Tamás beszélgetett telt ház előtt.Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb