Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kettős premiert tart a Mesebolt Bábszínház

Vasárnap mutatják be a Három kívánság című ír népmesét, valamint “A földimalac, aki semmiben sem volt biztos” című bábjátékot. A sajtótájékoztatón elhangzott:  a történetek a középiskolás, illetve az óvodás korosztályt érintő alapvető kérdéseket feszegetnek.
Az  ördöggel kötött alku áll az ír népmesének középpontjában. A történet a pénzről szól - szem előtt tartva, hogy az fontos dolog, csak  jól kell bánni vele. “Hogy hogyan lehetne gyerkeknek úgy, hogy nem patetikus, de nem is hazug, a pénz hajhászásáról, a kapzsiságról csinálni egy előadást, és nem a pénzről, hanem a pénz rosszul kezeléséről, mert azt egyfajta képmutatásnak érezném, ha ez nem lenne" - fogalmazott Veres András rendező, dramaturg.

A Mesebolt Bábszínház nem először mutatja meg a közönségnek más népek legenda- és mondavilágát - ebben az évadban is több nemzetiség meséje kapott helyet a színpadon. “Volt már cigány népköltészet, cigány népmesét, cigány holokausztot is dolgoztunk fel. Én azt gondolom, hogy ahhoz, hogy saját értékeinkkel tisztában legyünk, helyére kerüljenek, tudjuk a saját értékeinket és meséink, történeteink értékét, ahhoz ki kell tekinteni a világba" - mondta Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója.

A Három kívánság című produkció elsősorban a középiskolásoknak szól, míg a másik előadás a kisebbeket szólítja meg - ezt Hanga Réka egyedi tervezésű bábfigurái is jelzik. A földimalac, aki semmiben sem volt biztos - a kíváncsiság előnyeiről és veszélyeiről mesél az óvodásoknak. “Az éntudat kialakulásáról szól, hogy ha pszichologizálni akarunk. Mindezt nagyon mesei, játékos, metaforikus formában. Nagyon szeretjük, nagyon humoros, azt hiszem, hogy a gyerekek is fogják szeretni" - tette hozzá Bartal-Kiss Rita rendező.

Mindkét előadás premierje április 23-án,  vasárnap lesz a Mesebolt Bábszínházban.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb