Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Holper Ambrusra emlékeztek

2017-05-02, 13:29
   |   Kategória: Kultúra
Országos, sőt nemzetközi hírűvé fejlesztette a szombathelyi Kertész MGTSZ-t egykori vezetője, Holper Ambrus, akire tisztelői emlékeztek egy konferenciával. A 15. Herényi Virágút felvezető eseményén kiállítás nyílt, és emléktáblát is avattak az Arborétumban.
Kiállítás fogadta a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Központjába érkezőket egy konferencia előtt: Holper Ambrusnak állítottak emléket a tablók. Születésének 90. évfordulóján szakmabeliek és laikusok tisztelegtek az egykori főkertész emléke előtt, aki negyedszázadon keresztül vezette a Kertész MGTSZ-t. Sőt, egykor még a házigazda egyesületben is tevékenykedett. “Számunkra azért fontos, mert Holper Ambrus a Szombathelyi Szépítő Egyesületnek az alelnöke is volt. És a Kertész tsz és a Szépítő Egyesület abban az időben nagyon szorosan dolgozott együtt" - mondta Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke.

A Kertész termelőszövetkezet virágkorát jelentette ez az időszak, amikor óriási szakmai tudás halmozódott fel a helyi kertészközösségben. A cég fejlődésének útját - országos, sőt nemzetközi hírűvé válását - Puskás Tivadar szombathelyi polgármester is felidézte a rendezvényen. “Olyan 1800 négyzetméternyi üvegházfelület volt az induláskor, és 81 ezer négyzetméter üvegházfelület volt akkor, amikor a prosperitásának a csúcsán volt ez a kertészet" - fogalmazott.

Holper Ambrus sokoldalúságáról volt híres, a szakképzésből is kivette a részét. “Az ő munkásságának egyik kiemelkedő része volt az, hogy Szombathelyen a kertészeti szakoktatás területén is sokat segítette az akkor még Hevesi iskolát. A diákok ide jártak gyakorlatra, és itt megfelelő szakembergárda segítségével gyakorlati részét a dísznövénytermesztésnek elsajátíthatták" - hangsúlyozta Theisz Károly, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnökségi tagja.

A volt főkertész tisztelői a jeles nap alkalmából fát ültettek a Kámoni Arborétum területén, és egy emléktáblát is felavattak. A rajta lévő qr kód segítségével bőséges információhoz juthatnak majd az erre sétálók.

2 hozzászólás

 • Írta: Emerson 2017. július 02., vasárnap Hozzászólás hivatkozás
  Emerson

  My brother suggested I might like this web site. He was
  once totally right. This put up actually made my day.
  You cann't consider just how so much time I had spent
  for this info! Thanks!

 • Írta: Alisia 2017. máj. 19., péntek Hozzászólás hivatkozás
  Alisia

  Hi there, the whole thing is going well here and
  ofcourse every one is sharing facts, that's genuinely
  good, keep up writing.

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb