Hiba
 • "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot get "Szombathely" woeid in module "mod_sp_weather".

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  "Could not resolve host: query.yahooapis.com; Unknown error" in module "mod_sp_weather"

  Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Alföldi rendezte Volpone a WSSZ színpadán

Múlt héten mutatta be a Weöres Sándor Színház Ben Jonson Volpone című komédiáját. A közönség a címszerepben Jordán Tamást láthatja, aki  egy minden hájjal megkent kétes származású gazfickót alakít. A darab pénzéhségnek állít görbe tükrö, de olyan társadalmi problémákat is feszeget mint a családon belüli erőszak.
Fotó: wssz.hu
Fotó: wssz.hu
A Volpone a mohóságról, a pénzéhségről szó. A színdarabot Shakespeare kortársa, Ben Jonson írta, ez az angol irodalom egyik legtöbbet játszott komédiája. A szombathelyi közönség Alföldi Róbert rendezésében láthatja. "Ez egy elég jó korszak volt, amelynek a csúcsát úgy hívják hogy William Shakespeare és ez a Ben Johnson meg egy csomó minden, meg egy csomó más szerző is. Szóval ez egy termékeny időszaka volt a drámaírásnak, illetve nem is azt gondolom, hogy a drámaírásnak, hanem a színháznak. Tehát olyan előadásokat írtak, amik nagyon durván, nagyon egyértelműen nagyon arról szóltak, amiben éltek az emberek" - fogalmazott Alföldi Róbert rendező

Volpone, a velencei nemes haldoklást színlel, hogy rászedje ismerőseit, akik a vagyonára pályáznak. Az állítólagos barátok egymás után látogatják meg az ágyában fekvő Volponét, gazdag ajándékokkal halmozzák el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket. "És ott a szolgája, Mosca, aki kavarja a dolgokat, Bányai Kelemen Barna. És az az érdekes benne, hogy rendkívül gazdag emberek, akiknek már nincs is szükségük pénzre, azok beveszik ezt a cselt, és nagyon akarják az örökséget" - tette hozzá Jordán Tamás színművész

Volpone szolgája, Mosca, mindenben segíti szélhámos gazdáját: a féltékeny férjet ráveszi, hogy ő maga vigye el féltve őrzött feleségét a haldoklóhoz, meggyőzi a fösvény apát, hogy az örökségét fia helyett Volponéra hagyja.
A Spiró György fordításában színpadra állított komédia végén a szereplők persze elnyerik méltó jutalmukat vagy büntetésüket.
Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Legfrissebb

Legnépszerűbb